Борис Джонсън има по-малко от две седмици да спаси търговската

...
Борис Джонсън има по-малко от две седмици да спаси търговската
Коментари Харесай

ЕС с ултиматум към Борис Джонсън. Има две седмици да спаси търговската сделка

Борис Джонсън има по-малко от две седмици да избави комерсиалната договорка след Brexit, след пристигнало предизвестие от ЕС на „ Даунинг стрийт “. Това оповестява The Times като се позова на свои източници от Европейския съюз. Авторитетното английско издание е научило, че Мишел Барние и Дейвид Фрост, основният договарящ на Обединеното кралство, ще проведат незабавни договаряния през идната седмица.

Барние, основният договарящ на Европейски Съюз, каза на държавното управление в Лондон предходната седмица, че договарянията няма да продължат напред, до момента в който Фрост не изясни каква ще бъде бъдещата политика на Англия по отношение на индустриалните дотации. В ядосан отговор договарящият на Борис Джонсън отвърна, като сподели на някогашния френски еврокомисар, че Англия няма да изготви такава основна икономическа политика по „ график, диктуван “ от Европейски Съюз.

Освен в случай че няма пробив по време на осмия кръг от договаряния в Лондон, започващ на 7 септември, съществува все по-голям риск договарянията да се срутен до края на месеца, написа изданието. 

„ Трудно е да се види по какъв начин ще се измъкнем от тази дупка “, сподели почитан източник от Европейски Съюз, непосредствен до договарянията. „ Песимизмът в този момент е преобладаващ. Ако Фрост не деблокира това, мъчно е да се разбере по какъв начин може да бъде избавена договорката. Този път в действителност сме на ръба “.

Барние отхвърля да продължи напред, до момента в който държавното управление не разкрие политиката си за бъдещето на английската държавна помощ и политиката на конкуренция.

„ Измина още един месец без забележителен прогрес. Европейски Съюз не залага на хазарт и няма тласък да го прави “, съобщи Дейвид Макалистър, авторитетен немски евродепутат, непосредствен до Ангела Меркел и ръководител на комисията по Брекзит на Европейския парламент. „ Това не е технократска позиция, а израз на решимостта да се запазят стандартите и достиженията на Европейски Съюз в името и благополучието на жителите на Европейски Съюз. Интересът на Обединеното кралство към субсидиране на браншове като стомана и коли, би имал директни последствия за индустрията и работните места в Европейски Съюз, в случай че тези артикули имат безмитен, безквотен достъп до единния пазар. Това е изключително правилно в светлината на обстановката с Covid-19 “, разяснява още Макалистър. 

Натали Лоазо, френски евродепутат и някогашен европейски министър на страната, предизвести, че Европейският парламент „ в никакъв случай няма да утвърди съглашение, което не пази действието на единния пазар “. „ Остава малко време и има действителен риск самодейностите в последната минута да не покрият условията “, съобщи тя.

„ След преходния интервал Обединеното кралство ще има личен режим на надзор на дотациите и няма да бъде подчинено на режима на Европейски Съюз за държавна помощ. Правителството ще изложи навреме спомагателни детайлности за нашия вътрешен режим “, съобщи представител на държавното управление. 

Преговарящите в Брюксел са комплицирани от разногласията, тъй като европейските държавни управления са обединени във връзка с бъдещите английски дотации, до момента в който риболовът, различен препъни камък, е огромен проблем единствено за осем страни. 

За първи път след пандемията на ковид, както формалните лица от Европейски Съюз, по този начин и от Англия разискват реалистичната вероятност за привършване на договарянията с крах. Ако преходният интервал за Брекзит приключи тази година с без договорка, евентуално ще има сериозен срив и отравяне на връзките. Прекъсването ще включва закъснения или опашки на пристанища и летища, цени за артикули за първи път от съвсем 50 години и срив в съдействието за сигурност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР