Борис Джонсън и Джереми Хънт останаха днес последните двама кандидати

...
Борис Джонсън и Джереми Хънт останаха днес последните двама кандидати
Коментари Харесай

Борис Джонсън и Джереми Хънт – последните двама кандидати за мястото на Тереза Мей

Борис Джонсън и Джереми Хънт останаха през днешния ден последните двама претенденти в конкуренцията за водач на английските консерватори, който евентуално ще стане и идващият министър председател на страната, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

На петия тур от гласуването Джонсън получи гласовете на 160 от 313-те депутати от Консервативната партия, а Хънт - на 77. Министърът на околната среда Майкъл Гоув остана финален, трети, със 75 гласа и отпадна от конкуренцията.

Така любимецът Джонсън, някогашен английски министър на външните работи, затвърди своето водачество в битката. Последният останал негов кандидат е актуалният външен министър.

На четвъртия тур от гласуването по-рано през днешния ден Гоув бе втори пред Хънт. Тогава отпадна четвъртият кандидат - вътрешният министър Саджид Джавид.

Сега новият водач на английските консерватори ще бъде определен от 160-те хиляди членове на партията, които ще гласоподават по пощата. Процесът ще отнеме един месец, като се чака името на новия закостенял водач, който евентуално ще размени Тереза Мей и като министър председател, да стане ясно към края на идващия месец.

Борис Джонсън и Джереми Хънт са на разнообразни позиции по кое време и по какъв начин Англия би трябвало да напусне Европейския съюз. Според Джонсън Брекзит би трябвало да стане факт на 31 октомври, със договорка или не.

Хънт е на по-умерени позиции и не изключва опцията за удължение на договарянията с Европейски Съюз, в случай че двете страни не съумеят да се спогодят в планувания период. Той обаче също не отхвърля разновидността за Брекзит без договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР