Борис Джонсън, фаворитът за следващ премиер на Великобритания, заяви в

...
Борис Джонсън, фаворитът за следващ премиер на Великобритания, заяви в
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Безизходицата около Брекзит може да бъде преодоляна чрез търговско споразумение с ЕС

Борис Джонсън, любимецът за идващ министър председател на Англия, съобщи в авторска публикация, че страната му може да напусне Европейски Съюз посредством договарянето на съглашение за свободна търговия, а то от своя страна да отстрани потребността от един от по-проблематичните детайли на предходното съглашение сред Лондон и съюза, съобщи Ройтерс.

В седмичната си графа за в. " Дейли телеграф " Джонсън показва, че може да бъде направено по този начин, че да отпадне нуждата от по този начин наречения защитен механизъм за Северна Ирландия.

Този механизъм беше залегнал в предходното съглашение сред Европейски Съюз и Англия, само че доста от депутатите в английския парламент го отхвърлиха.

" Има предостатъчен набор от благоприятни условия да се намерят нужните решения - и те могат и ще бъдат открити, в подтекста на съглашението за свободна търговия, което ще договорим с Европейски Съюз /.../ откакто сме напуснали на 31 октомври ", написа Джонсън в публикацията си.

" Можем да излезем от Европейски Съюз на 31 октомври и, да, сигурно имаме технологията да го създадем. Това, от което в този момент се нуждаем, е воля и порив ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР