Борис Джонсън - фаворитът за следващ премиер на Великобритания, обеща

...
Борис Джонсън - фаворитът за следващ премиер на Великобритания, обеща
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Ще изведа Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без сделка

Борис Джонсън - любимецът за идващ министър председател на Англия, даде обещание да я изведе от Европейския съюз на 31 октомври със или без съглашение, съобщи Ройтерс.

"Моето заричане е да излезем от Европейски Съюз на Хелоуин, на 31 октомври ", сподели Джонсън в изявление пред Би Би Си нюз. "И методът нашите другари и сътрудници да схванат какъв брой сме съществени, в последна сметка е, притеснявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обхванала в голям облак от доста време и да се готвим решително и съществено за излизане без договорка ", сподели Джонсън.

Бившият кмет на Лондон и някогашен външен министър остава любимец в конкуренцията за правоприемник на Тереза Мей като водач на Консервативната партия и министър председател, само че преднината му се стопи от известията за яростна среднощна кавга с партньорката му, поради която полицията била извикана в дома им, припомня Ройтерс.

Джонсън отклони въпросите за разправията в изявлението за Би Би Си нюз и вместо това акцентира на обещанието си да извърши Брекзит през октомври, в случай че е належащо и без съглашение. Възможността за това понижи внезапно курса на лирата стерлинг към други валути.

Той сподели, че не желае Брекзит без съглашение, само че е належащо този вид да бъде подложен на масата, с цел да може Англия да реализира стремежи резултат. Джонсън още веднъж изрече подозрения дали ще бъдат изплатени контрактуваните по-рано 39 милиарда лири (49 милиарда долара) при развода с Европейски Съюз, което евентуално ще настрои против Лондон договарящите в Брюксел, уточни Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс. "Мисля, че би трябвало да има креативно двусмислие по кое време и по какъв начин ще се заплаща ", продължи той.

За безизходицата по отношение на ирландската граница, Джонсън сподели, че съгласно него внасяне на промени или отвод от така наречен защитен механизъм може да е решение. "Нека ви кажа, има изобилни, изобилни механически разновидности, които могат да бъдат въведени, с цел да подсигуряваме, че няма да има надзор по границата ", сподели той.

Търговски специалисти са скептични, че граничният проблем може да бъде решен с софтуерни подходи, най-малко в кратковременен проект, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР