Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей,

...
Борис Джонсън, фаворит за мястото на британската министър-председателка Тереза Мей,
Коментари Харесай

Борис Джонсън печели най-много гласове на второто гласуване на депутатите консерватори

Борис Джонсън, любимец за мястото на английската министър-председателка Тереза Мей, завоюва най-вече гласове на днешния втори тур от гласуването за лидер на Консервативната партия. Освен него за идващия тур се класират още четирима претенденти, съобщи Ройтерс.

Джонсън, някогашен кмет на Лондон и някогашен външен министър, получи 126 гласа. Действащият началник на външното ведомство Джереми Хънт още веднъж остана втори - с 46 гласа, а трети е министърът на околната среда Майкъл Гоув, с 41 гласа.

Министър на интернационалното развиване Рори Стюарт е четвърти с 37 гласа, а министърът на вътрешните работи Саджид Джавид - пети, с 33 гласа.

Шестият претендент - някогашният министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб - отпадна, защото не събра нужния на това гласоподаване най-малко от 33 гласа.

Сега за оставащите в конкуренцията предстоят нови гласувания, до момента в който претендентите бъдат сведени до двама, а тогава членовете на Консервативната партия в страната ще решат кой да стане техен водач и идващ министър председател на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР