Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания и новият лидер

...
Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания и новият лидер
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще е премиер на Великобритания


Борис Джонсън е новият министър председател на Англия и новият водач на Консервативната партия, оповестява Ройтерс. Джонсън беше определен с гласовете на 92,153 члена на Консервативната партия. За неговия противник - Джереми Хънт гласоподаваха 46,656 души. В речта си след избора му, новият министър председател съобщи, че ще образува до дни екипа си.

Джонсън разгласи, че ще успее да изведе Англия от Европейски Съюз на 31 октомври, даже това да значи Brexit без договорка. Новият министър председател даде обещание по-добро обучение, повече полиция и по-добра инфраструктура.

Джонсън се изрече ласкаво и по адрес на своя предходник Тереза Мей, която нееднократно е подлагал на критика. „ За мен беше привилегия да бъда член на кабинета й. Благодаря ти, Тереза “, разгласи новият английски министър председател. " Кампанията свърши и работата стартира ", приключи речта си Борис Джонсън.

Междувременно стана ясно, че министърът на правораздаването на Англия е подал оставка.

Официално Тереза Мей ще връчи оставката си на кралица Елизабет Втора в сряда следобяд, откакто отговори на въпросите към премиера в Народното събрание. Нейният правоприемник ще встъпи в служба, откакто участва на визита в Бъкингамския замък.

По-късно денем министър председателят Бойко Борисов поздрави Борис Джонсън във връзка избирането му на поста министър-председател на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия.

„ България високо цени разговора и съдействието с Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия, като стратегически сътрудник и съдружник в двустранен и в интернационален проект “, отбелязва в поздравлението си до Борис Джонсън българският министър-председател, оповестиха от Министерски съвет. Премиерът Борисов акцентира, че връзките сред България и Обединеното кралство имат вековни обичаи и тази година означаваме 140-годишен празник от тяхното определяне.
„ Уверен съм, че без значение от провокациите, ще съхраним и развиваме сполучливото съдействие в интерес на нашите нации и като принос за по-сигурна и просперираща Европа “, отбелязва още министър-председателят Бойко Борисов в поздравлението си до Борис Джонсън.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР