Борис Джонсън е напът да усети трудностите, произтичащи от новия

...
Борис Джонсън е напът да усети трудностите, произтичащи от новия
Коментари Харесай

Британският премиер ще очертае на срещата на върха на Г-7 реалността след Брекзит

Борис Джонсън е напът да усети компликациите, произлизащи от новия световен статут на Англия след Брекзит: от една страна, притисната от европейците, които въобще не се канят да отстъпват, а от друга, от Съединени американски щати, които също не са склонни на взаимни отстъпки в това, което желаят в подмяна на икономическата си поддръжка.

Изправен пред задълбочаваща се политическа рецесия във вътрешен проект, в събота Джонсън ще направи своя дебют на лидерския конгрес на Г-7, който тази година ще се състои във френския курорт Биариц, по-малко от три месеца, преди плануваното излизане на Англия да от Европейски Съюз дата.

При състояние че не се обрисува никакво съглашение с Брюксел, петата по величина стопанска система в света се е запътила към безредна разлъка с най-големия си търговски сътрудник и гледа към другата страна на Атлантика, към президента Доналд Тръмп в очакване на ново комерсиално съглашение и поддръжка.

Тридневната среща в Югозападна Франция ще извади на показ новите действителности за Англия: сриващо се въздействие в Европа и възходяща взаимозависимост от Съединени американски щати. Нито едно от двете не е удобна обстановка за родения в Ню Йорк Джонсън, който предишния месец наперено встъпи в служба, обещавайки Брекзит до 31 октомври, без значение от нищо.

" Обединеното кралство рискува да се окаже в некомфортната обстановка да бъде притиснато сред Съединени американски щати, с които има различия, и Европа, над която към този момент мъчно ще упражнява въздействие ", сподели Томас Рейнс, началник на Европейската стратегия в лондонския мозъчен концерн " Чатъм хаус ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР