Борис Джонсън е бил предупреден, че поема курс към дипломатическа

...
Борис Джонсън е бил предупреден, че поема курс към дипломатическа
Коментари Харесай

Тръмп се заканва на Борис Джонсън заради Huawei

Борис Джонсън е бил предизвестен, че поема курс към дипломатическа война с Доналд Тръмп поради проектите си да даде на китайската телекомуникационна компания Huawei достъп до английската 5G телефонна мрежа, оповестява британският The Times, представен от Агенция Фокус.

Президентът на Съединени американски щати e предизвестил Джонсън, че даването на зелена светлина на договорката ще бъде сериозна опасност за националната сигурност и рискува разединение в трансатлантическите връзки. Скандалът, заплашва да засенчи петъчните тържества отдадени на Брекзит, за които Джонсън работи в продължение на три години.

Тръмп предложил на Джонсън Англия и Съединени американски щати да изградят опция на Huawei дружно. Но английските чиновници считат, че това би лишило прекалено много време.

Трима американски сенатори, водени от някогашния претендент за президент Марко Рубио, започнаха невижданата стъпка и в писмо до Съвета за национална сигурност призовават министрите да не отварят сензитивната нова телекомуникационна мрежа на Обединеното кралство към софтуерния колос, който има тесни връзки с китайското разузнаване. „ Действията на компанията демонстрират ясна история на хищническо и проблематично държание “ и заключава, че „ е в най-хубавия интерес на Обединеното кралство, специфичното за американско-британските връзки и благополучието на добре работещ пазар за 5G технологии, да се изключи Huawei ”, настояват американските сенатори.

Те се изрекоха, откакто през вчерашния ден министърът на финансите на Тръмп Стив Мнучин стартира атака като дефинира договорката с Huawei като опасност за „ сериозната “ инфраструктура, като в същото време предложи да „ отдели доста запаси “ за комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Англия тази година, в случай че Обединеното кралство се съобрази със Съединени американски щати

Решението за Huawei, което се чака във вторник, евентуално ще провокира разногласия в границите на самия британски кабинет. Един източник го съпоставя с ковид, който гълтам света: „ Huawei е китайският вирус през идната седмица. “

Прити Пател, министърът на вътрешните работи, и Бен Уолъс, министърът на защитата, са „ на пътя на войната “ на фона на изказванията, че чиновници на държавното управление са „ посъветвали “ Джонсън да разреши на Huawei да построи „ несъществени “ елементи от мрежата.

Един върховен чиновник съобщи, че Huawei ще бъде „ изключен от чувствителни места “ като Уестминстър и базите на Кралския флот във Фаслейн, Девонпорт и Портсмут.

В писмо, координирано от Рубио, трима американски сенатори настояват, че интегрираният темперамент на английската 5G мрежа „ отстрани “ аргумента на Джонсън, че Huawei ще бъде стеснен до „ краищата “ на мрежата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР