Борис Джонсън да представи програмата си пред парламента в четвъртък

...
Борис Джонсън да представи програмата си пред парламента в четвъртък
Коментари Харесай

Борис Джонсън ще представи за гласуване законопроекта за Brexit преди Коледа

Борис Джонсън да показа програмата си пред Народното събрание в четвъртък

Британският министър председател Борис Джонсън ще показа още веднъж законопроекта за напускането на Европейски Съюз за ратификация в Народното събрание преди Коледа, настояват източници на Reuters. Началникът на държавната работа Майкъл Гоув пък разяснява пред Sky News, че целите на Джонсън са два - да " приключи Brexit " до 31 януари и по-късно да контракти нова комерсиална договорка с Европейски Съюз до края на 2020 година

След изборите на 12 декември ръководещите консерватори реализираха болшинство от 80 места, което ще ги улесни в прокарването на договорката за Brexit през Народното събрание. Те съумяха да завоюват доста обичайно лейбъристки гласоподаватели в Северна и Централна Англия, което беше повода министър председателят да обещае, че ще води " едно държавно управление на народа ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Барние разгласи " сложни " договаряния за комерсиална договорка

На първо място Джонсън ще се концентрира върху осъществяването на обещанието си да " приключи Brexit ". " Мога изрично да потвърдя, че ще имаме опция да гласуваме да законодателството за овакантяване в релативно къс период и ще се погрижим то да мине през Народното събрание преди 31 януари ", съобщи Гоув. На въпрос за новото комерсиално съглашение с Европейски Съюз той отговори: " Ще бъде приключено идната година. Ще бъдем в позиция да излезем от съюза преди 31 януари 2020 година и след това ще приключим диалозите си с Европейски Съюз по отношение на нова рамка за свободна търговия и приятелско съдействие до края на идната година ". Очаква се Борис Джонсън да показа програмата си пред Народното събрание в четвъртък.

Главният договарящ на Европейски Съюз по Brexit Мишел Барние обаче изрази подозрение дали ще е допустимо комерсиалните диалози да бъдат по този начин бързо завършени. По думите му договарянията ще бъдат " сложни и изискващи ", като Англия би трябвало да е наясно, че Брюксел " няма да толерира непочтено конкурентно преимущество ".

Нов лейбъристки водач

За опозиционните лейбъристи изборите означиха най-лошия им резултат от 1935 година насам и демонстрираха по какъв начин комбинацията от тяхната двусмислена политика по отношение на Brexit и социалистическия им водач Джереми Корбин донесе електорално злополучие. Според източници на Reuters до началото на идната година партията ще има нов водач и някои партийни фигури към този момент обмислят да се кандидатират.

" Този резултат беше удар за всеки, който обезверено се нуждаеше от същинска смяна в страната ни. Съжалявам за това и поемам своята отговорност ", разяснява Корбин. Той уточни, че ще слезе от поста си, когато бъде определен нов водач от партийните членове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР