Борис Джонсън, бившият британски външен министър и фаворит за приемник

...
Борис Джонсън, бившият британски външен министър и фаворит за приемник
Коментари Харесай

Борис няма да плати 39 млрд. лири за развода с ЕС

Борис Джонсън, някогашният английски външен министър и любимец за правоприемник на Тереза Мей на премиерския пост, съобщи в изявление, че ще откаже да заплати " сметката за развода " с Европейски Съюз от 39 милиарда лири, в случай че не бъдат препоръчани по-добри условия за Брекзит, съобщи ДПА.

Договорената сума от 39 милиарда лири ще бъде платена едвам когато има " по-голяма изясненост " за пътя напред, показва Джонсън пред вестник " Сънди таймс ". " Винаги съм считал, че е необичайно да пишем чек, преди още да е реализирано дефинитивно съглашение ", съобщи той.

В петък Мей подаде оставка като водач на ръководещата Консервативна партия и с това даде началото на конкуренция в партията за собствен правоприемник. Предсрочни парламентарни избори обаче няма да има. Намерението си да се отдръпна, тя разгласи още предишния месец, признавайки, че не е съумяла да уреди съглашение за напускането на Европейски Съюз от Англия. Мей обаче ще остане министър председател, до момента в който депутатите и членовете на Консервативната партия не изберат новия си водач - процедура, която се чака да отнеме не повече от два месеца.

Утре ще стане ясно кои дефинитивно ще са претенденти за лидерския пост на консерваторите. За да влезе в конкуренцията, всеки от кандидатите би трябвало да си е обезпечил поддръжката на най-малко осем депутати. Първият тур на гласуването е в четвъртък.

Джонсън е измежду главните любимци за водач на торите. Във Англия водачът на най-голямата партия в Народното събрание става министър председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР