Борис Березовски Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски

...
Борис Березовски Близък сътрудник на покойния руски магнат Борис Березовски
Коментари Харесай

Още една тайнствена смърт на руснак във Великобритания


Борис Березовски

Близък помощник на починалия съветски магнат Борис Березовски е открит мъртъв в Лондон, съобщи Ройтерс, като се базира на английския в. " Гардиън ".

Николай Глушков е бил открит от свои родственици и другари нощес, съобщи неговият юрист.
Засега не е ясна повода за гибелта на 68-годишния руснак, който е бил непосредствен другар на Березовски и е живял в заточение във Англия.

Лондонската полиция заяви, че към този момент гибелта в се води като настъпила " по неизяснени аргументи " и няма никакви доказателства, че е обвързвана с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, заяви Ройтерс. Разследването се води от контатерористичния отдел като защитна мярка, имайки поради хипотетичните връзки на починалия. В известието на полицията даже не се показва име, защото умрелият още не е публично разпознат. Говори се единствено за шейсетина годишен мъж.

През 90-те години на предишния век Глушков е работил за съветския авиопревозвач " Аерофлот " и за автомобилната компания на Березовски " ЛогоВАЗ ".

През 1999 година, откакто Березовски влиза в спор с Владимир Путин и бяга във Англия, Глушков е упрекнат в пране на пари и машинация. Той прекарва пет години в пандиза и е освободен през 2004 година

През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо леговище. През 2011 година е дал показания по правосъдно дело, заведено от Березовски против съветския олигарх Роман Абрамович, запазил положителните си връзки с Кремъл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР