Борис Бекер е новият треньор на Холге Руне. Това обяви

...
Борис Бекер е новият треньор на Холге Руне. Това обяви
Коментари Харесай

Той е нешлифован диамант: Борис Бекер разкри, че е новият треньор на Холгер Руне

Борис Бекер е новият треньор на Холге Руне. Това разгласи самият някогашен номер едно пред Eurosport. Промяната несъмнено беше извънредно нужна при международния номер 6, който след US Open се раздели с Патрик Муратоглу и възобнови съдействие с някогашния си ментор Ларс Кристенсен, само че въпросната рокада не сработи и датчанинът сега е изгубил цели 8 от последните си 9 срещи в ATP Тура, което заплашва присъединяване му на финалите в Торино.

Всичко това е предиздвикало 20-годишният тенисист да се обърне към услугите на Бекер, с който двамата са упражнявали един до друг през последната седмица и очевидно нещата са се развили чудесно, тъй като германецът оповести, че двамата са сключили съглашение за дълготрайно съдействие:

" Чувствам се горделив, че Холгер ме попита да бъда негов треньор. Отдавна приказваме да стартираме взаимна работа и в този момент е идеалният миг. Календарът ми го разрешава, а и постоянно съм проявявал интерес към Руне, тъй като той е толкоз предан и невъздържан на корта. Холгер ме предложения за една седмица в Монте Карло, а също така организирах дълъг диалог с неговата майка и фитнес треньора му. Вече тримата ще бъдем виновни за представянето му. Тази седмица не можах да бъда на конкуренцията в Стокхолм, тъй като имах предварителна спогодба, само че ще участвам за надпреварата в Базел и на Мастърса в Париж. Надявам се да бъда до Холгер и за финалите в Торино. Това е огромната ни цел.

Холгер е недодялан елмаз, който се нуждае от малко гланциране. Харесвам неговите прочувствени експлоадирания. Преди работех с Новак Джокович, който също от време на време не беше на себе си, до момента в който играеше, само че това е изцяло разрешено и разбираемо.

Въпросът е какъв брой бързо можеш още веднъж да влезеш в мача и да се концентрираш, откакто си позволил отрицателните страсти да те завладеят. Нещата не опират до това да изгониш майка си от трибуните, а да спечелиш мача. Обичам тениса и в случай че не приемаш да бъдеш треньор на един от най-хубавите 20-годишни играчи в света, то значи не би трябвало да имаш доста общо с този спорт.

Разбира се, то всичко опира до отношение, колкото и да е елементарно да се каже. Това обаче е главната причина, заради която печелиш или губиш мачовете. За мен е доста значимо каква да вземем за пример е била мотивацията и повода на Холгер да отпътува за Китай - само да премине първия кръг или да завоюва шампионата?

Това би трябвало да се разиска и да съм наясно каква тъкмо е неговата мотивация. Вече имам някои хрумвания по тази причина какво може да бъде усъвършенствано. Всичко стартира с отношението, душeвността и манталитета, а аз имам известна визия за тези неща " - съобщи 3-кратният първенец на Уимбълдън.

BREAKING:

Boris Becker confirms he is Holger Rune’s new coach.

“Holger is a diamond in the rough that needs polishing. I like his emotional outbursts. I have coached a player before, Novak Djokovic, who was sometimes not quite himself on the court. But that is allowed… Holger…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР