Борис АнгеловКан.Специален пратеник на 19 минутиВместо Златната палма на Ален

...
Борис АнгеловКан.Специален пратеник на 19 минутиВместо Златната палма на Ален
Коментари Харесай

Марадона измести Ален Делон, реквием от Алмодовар с Пе и Бандерас

Борис Ангелов
Кан.Специален делегат на 19 минути

Вместо Златната палма на Ален Делон за изцяло творчество да бъде връчена в Гран театр Люмиер, неговите тъкмо 15 минути популярност на 72 - ия фестивал в Кан блеснаха в по-скромната зала Дебюси на Кроазет. Повече за церемонията и майсторския клас на великия артист, който не получи цялото дължимо към него почитание, ще четете в утрешния брой, защото церемонията му стартира след публицистичното привършване на броя. Ако не друго, Делон най-малко отстъпи огромната зала за кино лентата, отдаден и кръстен на друго величество - Диего Марадона. И за това ще четете на следващия ден.

Друг класик - Педро Алмодовар сподели новия си филм Болка и популярност. Той е изработен като реквием за него самия. Антонио Бандерас даже в присъщата прическа наподобява на екрана на великия режисьор, чиято роля - правилно, под друго име, извършва.

Филмът е както автобиографичен по смисъл, по този начин и цялостен с страст и мъдрост, без типичните за създателя екстравагантности, с елегантно подмятане на сексуалността. Пенелопе Крус е прелестна като майката на режисьора.

Историята стартира някак постепенно и последователно своя темп и последователно го форсира като танц. Той е супер персонален, само че и всемирен годен, супер испански и в същото време ултра европейски. По-добър е от последните му заглавия и е доста по-модерен, без да изневерява на истинския жанр на този несравним основател на хубост. Трябва да се гледа! Затова не ви го и описвам в детайли.

България изненадващо се оказа фокус, както е кръстена, на филмовата стратегия за поощряване на интернационалните продуценти на ФИДЛаб: кино самодейността на Южна Франция: районите Алп Кот д`Азур и Прованс. Ние сме първата страна, от която канят пет кинаджийки да се учат тук. В групата са шефката на София филм фест Мира Сталева, Веселка Кирякова, Ваня Райнова, Катя Тричкова и Гергана Станкова, а 19 минути се оказа единствената медия от България на тържественото отбелязване на щастливия мотив, маркиран под дъжда на яхтеното пристанище в самото сърце на.
най-престижния фестивален град на света.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР