Борис Ангелов. КанСпецпратеник на 19 минутиПроникващият в ЕС джихадизъм е

...
Борис Ангелов. КанСпецпратеник на 19 минутиПроникващият в ЕС джихадизъм е
Коментари Харесай

Проникващият джихадизъм при Дарден, изнанадващ феминизъм от Мароко

Борис Ангелов. Кан
Спецпратеник на 19 минути

Проникващият в Европейски Съюз джихадизъм е главната тематика на кино лентата Младият Ахмед. С него братята Дарден ще се опитат да станат пърВите с 3 златни палми за най-хубав филм в Кан. Историята е за емигрант, провел спонтанна джамия, който рекрутира младежи за ислямисти. Ахмед е младеж, който се възпламенява по корана и е настървен от имам да гони своята учителка, също мюсюлманка, която се бори да интегрира младежите от общността в белгийската действителност. Ахмед се престарава и опитвада я убие.

Мрази я, тъй като имала гадже евреин,насъскан от "духовника ". Накрая умира. Без да е от класата на предходните им филми, братя Дарден слагат тематиката за ужасяващото рекрутиране на младежи от терористите: родственик на Ахмед към този момент е умрял в редовете на ИД.

Изненадващо съвременна, въпреки и в обичайния марокански фон, историята на кино лентата Адам по един гальовен, само че безапелационен метод демонстрира силата на дамите, които се усещат свободни в едно мюсюлманско общество. При началник на журитоп- ливанката Лабаки, режисьорката Мариам Тузани има огромен късмет за премията във втората канска фестивална селекция Особен взор.

Всъщност, тематиката за простъпка забременелите млади дами и избора пред тях да оставят ли децата си, или да ги гледат, макар бедността и неналичието на схващане, е голям и в нашата страна. Над 40% от хлапетата са от български генезис, не са на ромски фамилии, както множеството от нас си фантазират.

Утре очаквайте всичко за кино лентата на Тарантино с Лео ди Каприо и Брад Пит и за празненствата на Шопар.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР