Борим се да влезем в Шенген. Вече осма година сме

...
Борим се да влезем в Шенген. Вече осма година сме
Коментари Харесай

Емил Радев: Ще работя за приемането ни в Шенген и отпадането на мониторинга за България

Борим се да влезем в Шенген. Вече осма година сме изпълнили всички условия, само че с помощта на няколко страни, които заради вътрешнополитически борби, не позволяват България, напълно незаслужено стоим отвън него. Другата борба е за унищожаване на дискриминационния мониторингов механизъм, който е единствено за България и Румъния. Това сподели евродепутатът от Емил Радев от ЕНП/ГЕРБ в ефира на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”.

Той беше определен за заместник-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал. „ Това е може би една от най-важните комисии в Екологичен потенциал и от най-големите – 96 души. Това е комисията, която се занимава с битката с престъпността, с миграцията, с битката с тероризма, с прането на пари, Шенген, мониторинговите механизми, господство на закона – всичко това е в нейните цели ”, изясни той.

По мотив рецензиите на Радан Кънев - Радев изясни, че не е имало обструкции по отношение на кандидатурата му: „ Говорил съм с него и съм му споделил, че в случай че си разменяме репликите във Фейсбук,едва ли ще е потребно за българската делегация и политики ”, сподели той.

Според Кънев кандидатурите за заместник-председател на правната комисия на България и Унгария са знак, че в комисията няма да се търси автентичен напън за промени и ще бъде „ следващата реплика на угриженост ”. „ Тази комисия е мотор на промените, свързани и с върховенството на закона, и с равнището на народна власт, и със свободата на медиите, и с битката с проведената престъпност. И аз и моите сътрудници отдаваме извънредно огромно внимание за тези тематики. Тази комисия е потвърдила, че не прави компромис с нито една страна, с нито един проблем и считам,че и за в бъдеще тези политики ще бъдат такива. Няма никакви сделки. Може би единствено в главата на Кънев. Той нито е член на тази комисия, нито е взел участие в гласуването, нито е участвал. Не знам къде и от кого е получил поздравления. България е мощна, в случай че сме единни във всички политики и за жалост виждам, че в лицето на Кънев няма да получим нужната поддръжка за българските позиции ”, сподели Радев.

Емил Радев предвижда, че следва тежък мандат за Европейския парламент: „ Вече две политически сили не могат да одобряват решения в Екологичен потенциал, трябват три или четири. Това ще го забележим и идната седмица при избора на ръководител на Европейска комисия, в случай че не бъде отсрочен. Виждаме, че към този момент и ползите на страните членки са радикално разнообразни. Виждаме ясно разделяне в политическите фамилии, появиха се нови мощни играчи и оттук насетне доста тежко ще се взимат решения в Екологичен потенциал. Предстои тежък мандат ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР