Борим се да сме първа политическа сила и гледаме на

...
Борим се да сме първа политическа сила и гледаме на
Коментари Харесай

Нинова: Евроизборите се явяват и като вот на недоверие към правителството

Борим се да сме първа политическа мощ и гледаме на евроизборите и като избор на съмнение към ръководството . Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти, откакто записва листата на " Българска социалистическа партия за България " в ЦИК за евровота
" Регистрирахме мощна листа и сме уверени в успеха ", безапелационна е Нинова. Тя акцентира, че в листата на левицата има ярки хора, политически и цивилен ангажирани и най-важното - потвърдили се в професионалния и виталния си път, че са защитавали постоянно българския интерес и са експерти.
Нинова добави, че измежду претендентите на Българска социалистическа партия има финансисти, лекари, хора от просветителната система, работили по европейски фондове, сигурност и защита.
" И зпращаме в Екологичен потенциал експерти , които с изключение на да пазят българския интерес и да го пазят в общия ни европейски дом, ще се борят и по секторните политики- животът на национално ниво в България да се усъвършенства посредством европейската обща политика ", сподели още тя.
На въпрос за какъв брой евродепутати се бори Българска социалистическа партия, Нинова уточни, че партията се бори да е първа политическа мощ.
" Не се целим в бройки. желаеме да получим най-голямо доверие от българските жители. Не единствено тъй като и Европа е пред сериозен избор накъде да върви, а и тъй като гледаме на тези избори като избор на съмнение към ръководството в България. Чрез успеха на европейските да реализираме смяна тук с предварителни парламентарни избори и ново доверие от народа към политическите партии ", добави водачът на Българска социалистическа партия.
Сподели с твоите другари
Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще се опита да направи съдържателна предизборна акция . " Нашите претенденти в листата към този момент са в градовете и селата на България, организират срещи. Разговаряме по нашата " Визия за Европа ", по нашата " Визия за България ". Искаме да представим вероятните решения на ежедневните проблеми на българите, както и вероятните пътища за развиване на обществена, стопански развита и единна Европа ", посочи Нинова.
На въпрос, в случай че Българска социалистическа партия загуби изборите, дали тя като ръководител на партията ще поеме отговорност за листата, Корнелия Нинова отговори: " Ако тръгваме на старта на една акция с мисъл за загуба, по-добре да не започваме. Засега мислим и се обръщаме към българските жители да ни поддържат. Разбира се, всичко зависи от тях. Ние ще създадем, каквото е належащо в тази акция, с цел да спечелим доверието им, от тях зависи дали ще ни го дадат. Тръгваме с настройка за победа ".
Нинова не отбягна е въпросът дали се усеща неодобрена от Националния съвет и подреждането на листата на партията.
" Не се усещам неодобрена от Националния съвет - не за пръв път, уповавам се и не за финален в нашата партия ще има разногласия и диспути по наличие. Имахме разлики и прекарахме 11 часа в диалози. Затворихме листата и това е краят на разногласието - тръгваме дружно за да бъдем първа политическа мощ “, изясни Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР