Бори се по свой начин с крайнодеснитеИрмела Менса-Шрам е добре

...
Бори се по свой начин с крайнодеснитеИрмела Менса-Шрам е добре
Коментари Харесай

Германски съд глоби баба антинацистка

Бори се по собствен метод с крайнодесните

Ирмела Менса-Шрам е добре позната в Германия със характерния си метод за битка с крайнодесните. 73-годишната германка от Берлин рисува върху фашистки или неонацистки знаци и графити на обществени места.

Често дамата прикрива свастиките със сърца, или просто замаскира расистки или обидни надписи. Ирмела от време на време се заема и с нелеката задача да отстранява стикери с ксенофобски послания.

В четвъртък обаче даже и тя е съумяла да си навлече проблеми на главата. Съдът в Тюрингия я санкции за нарушение на социална благосъстоятелност. Това не е първата й борба в съда, само че е първият случай, в който арбитър я глобява, написа интернационалната редакция на DW.

Според немската MDR 73-годишната жена е упрекната поради неин графит, който направила в град Айзенах. Миналия декември тя видяла графит, който гласял " NS-Zone " - т.е. зона за национал-социализъм. Тя прикрила NS със сърце и след това повторила това на няколко места в града.

Някой съумял да я снима и да я рапортува пред полицията. Пред MDR Ирмела споделя, че е санкционирана с €300, а също по този начин би трябвало да заплати и правосъдните разноски.

По-рано тя е отказала предложение от съдията да избегне дело, в случай че подари €500 на организации с нестопанска цел - което легално значи да признае, че е направила нещо неверно.

Германците, изцяло предстоящо, са ядосани от решението на съда. В същия ден, когато Ирмела е санкционирана, в град Хале е осъществена офанзива в синагога.

Нищо от това обаче не стопира Ирмела Шрам. Тя споделя, че в случай че това, което е направила, е закононарушение, то тя желае да стане рецидивист.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР