Борейки се с нарастващия скептицизъм към ваксинациите, здравните власти в

...
Борейки се с нарастващия скептицизъм към ваксинациите, здравните власти в
Коментари Харесай

Челен опит: Вампири помагат в Москва за популяризиране на ваксините

Борейки се с възходящия песимизъм към имунизациите, здравните управляващи в Москва се обърнаха за помощ към неочакван съдружник: кръвожадни вампири.

Във видеоклип, оповестен от здравните управляващи тази седмица, основни настоящи лица са дългокос върколак и оголилата зъбите си негова щерка.

По време на посещаване при доктор те питат дали е безвредно момичето да пие кръв от неимунизирани.

След като загатва, че е по-добре въобще да не се пие кръв, лекарят предизвестява, че неимунизираната кръв може да бъде “много рискова ”, след което излага изгодите от имунизациите.

„ Значи по тази причина някои родители отхвърлят имунизациите? “, пита бащата върколак. “Да ни попречат да хапем децата им? ”

Видеото приключва със известие, призоваващо родителите да имунизират децата си.

Клипът стана обществено притежание, до момента в който градските управляващи търсят способи да усилят % на имунизациите. В четвъртък локалните депутати, в това число ръководителят на градската комисия по публично здраве, предложиха имунизирането да стане наложително.

Световната здравна организация (СЗО) и УНИЦЕФ предизвестиха през юли, че равнището на имунизация по света “опасно ” ниско – в доста случаи заради възходящо съмнение към имунизациите.

СЗО също съобщи през август, че случаите на морбили нарастват бързо в Европа и подават сигнал за паника за степента на имунизация.

Русия беше измежду четири страни – дружно с Украйна, Казахстан и Грузия – в които са 78 % от случаите на морбили през първите шест месеца на 2019 година

Движението „ анти-вакс “ е подхранвано от лъжливи изказвания, че имунизациите предизвикват заболяване или положения като аутизъм.

Проучване на университета „ Джордж Вашингтон “ предходната година откри, че ботовете в обществените медии и съветските тролове „ популяризират погрешна информация за имунизациите “ онлайн в опит да посеят разкол в Съединените щати. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР