Борещият се за оцеляването си във Висшата лига Уотфорд поднесе

...
Борещият се за оцеляването си във Висшата лига Уотфорд поднесе
Коментари Харесай

"Уотфорд" разгроми "Ливърпул" и разби мечтата му за сезон без загуба

Борещият се за оцеляването си във Висшата лига " Уотфорд " сервира най-голямата изненада от началото на сезона, побеждавайки водача " Ливърпул " с 3:0. " Стършелите " станаха първият отбор, който съумява да надвие мърсисайдци и спря съвършената им серия от началото на сезона.

" Ливърпул " имаше единствено едно тъждество дотук през сезона и завоюва останалите си 26 срещи. Този път обаче отборът на Юрген Клоп беше тотално надигран.

С две попадения на Исмаила Сар и един гол на Трой Дийни " Уотфорд " съумя да нанесе първа загуба на " Ливърпул " от 3 януари 2019 година (преди 423 дни).

Мърсисайдци бяха в серия от 44 следващи дуела без провали, само че беше комплициран завършек на фантазията им да побеждават с купата без нито една загуба. Серията от 44 мача е втората най-хубава в историята на британския футбол след тази на " Арсенал " от 49 дуела. Именно " артилеристите " са единствения тим в ерата на Висшата лига, който печели купата без проваляне.

Със загубата от " Уотфорд " алените не съумяха да слагат и връх по следващи победи, като остават на върха дружно с " Манчестър сити " с по 18.

Това е най-тежкото проваляне на " Ливърпул " от октомври 2017 година (1:4 от " Тотнъм " ), а за последно мърсисайдци получиха три гола в мрежата си при 3:3 против " Арсенал " в края на 2017 година

Въпреки провалянето " Ливърпул " води безапелационно, като има задатък от 22 точки пред " Манчестър сити ", който е и с мач по-малко. Мърсисайдци се нуждаят от едвам 12 точки, с цел да си подсигуряват предварително купата.

С успеха си " Уотфорд " се изкачва до 17-ото място, пред зоната на изпадащите, като има 27 точки.

През първата част " Ливърпул " насочи единствено един удар, които беше неакуратен. Тимът на Юрген Клоп не сътвори нищо рисково пред вратата на домакините, макар че държеше топката в огромна част от времето.

От своя страна " Уотфорд " имаше два отлични шанса. Още в 11-ата минута Жерар Деулоуфеу стреля над вратата, а в добавеното време на първата част Трой Дийни прати топката настрана.

Второто полувреме стартира с състояние за " Ливърпул ", при което Андрю Робъртсън насочи и първия прецизен удар за отбора си. След това " Уотфорд " доминираше на терена.

В 54-ата минута след дълго осъществяване на тъч отбраната на гостите остана пасивна. Дийни пропусна топката Абдулай Дукуре заходи зад тила му и подаде към Исмаила Сар, за който не беше проблем да се разпише от три метра.

" Ливърпул " не съумя да реагира след попадението и единствено шест минути по-късно позволи още едно. Дийни задържа до страничната линия и подаде към Сар, извеждайки го сред двамата централни бранители на " Ливърпул ".

Сенегалецът излезе самичък против вратаря Алисон и технично го трансферира, вкарвайки за повторно.

Двата гола задатък дадоха убеденост на домакините и те бяха надалеч по-активния отбор на терена. Футболистите в жълти фланелки преследваха всяка топка и бяха по-агресивни в единоборствата, а " Ливърпул " не сподели, че желае да промени развоя на срещата.

Дори измененията на Клоп не донесоха прохлада в дейностите на гостите. Вместо това грешките зачестиха и при нова такава в 72-ата минута " Уотфорд " вкара за трети път.

Александър-Арнолд върна неразчетено обратно и топката се озова в Сар. Той задържа самичък против Алисон и върна към Трой Дийни, който с едно допиране вкара в празната врата с технично осъществяване - 3:0.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР