Борещият се за оцеляването си в Ла Лига Алавес пропусна

...
Борещият се за оцеляването си в Ла Лига Алавес пропусна
Коментари Харесай

Алавес изтърва спечелен мач

Борещият се за оцеляването си в Ла Лига Алавес пропусна страхотна опция да запише втора поредна победа в испанския хайлайф. В дуела си от 20-ия кръг играчите на Абелардо Фернандес профукаха преднина от 2 гола, с цел да завършат 2:2 при домкинството си против Леганес.

Куриозно или не, само че това беше първото реми за „ бабасорос” през акция 2017/2018. До този мач тимът имаше 6 победи и 13 загуби в предходните си 19 турнирни дуела.

Първото полувреме на „ Естадио Мендисороца” не беше изключително запаметяващо се, само че втората част предложи необикновено представление. Алавес откри резултата с първата си офанзива след почивката, като при нея Джон Гуидети устоя на желанието на неприятелски защитник да го смъкна на земята с дърпане на фланелката. Шведът напредна мощно отдясно и сервира топката идеално за Мунир Ел Хадади, който нямаше по какъв начин да сгреши на празна врата.

Само 6 минути по-късно, в 52-ата, още веднъж Гуидети бе в основата на втория гол. Шведът бе изведен самичък против вратаря Иван Куеяр, който избави неговият шут. Топката отскочи право у Алфонсо Педраса, който от точката на дузпата осъществя на празна врата – 2:0.

В тези минути домакините се усещаха като сигурни спечелили, но до края обстановката бързо се промени. Четвърт час преди края Леганес получи правото да извърши дузпа, откакто Гуидети спря с ръка в наказателното поле изстрел на неприятелски състезател. Габриел не трепна от 11-те метра и с обмислен шут понижи за 1:2.

В 87-ата минута за Алавес стана още по-тежко, защото централният бранител Родриго Ели си изкара втори жълт картон за удар с лакът против противник. Това остави домакините с 10 души на терена, а директният свободен удар донесе изравняването. Центрираната топка не бе изчистена добре и попадна право у Хосеба Салдуа, който от границата на вратарското поле с мощен шут я закичи тъкмо под гредата – 2:2.

Леганес заема 13-ата позиция с 25 точки на сметката си, до момента в който Алавес е 16-и с 19 пункта. „ Бабасорос” са единствено на 3 точки над зоната на изпадащите, където на първо време е Депортиво Ла Коруня.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР