Бордо официално потвърди, че е постигнал споразумение с българския шампион

...
Бордо официално потвърди, че е постигнал споразумение с българския шампион
Коментари Харесай

Бордо потвърди сделката за Кафу от Лудогорец

Бордо публично удостовери, че е постигнал съглашение с българския първенец Луодогорец за привличането на Джонатан Кафу. 26-годишният бразилец ще премине на следващия ден наложителните медицински прегледи и в 15:30 часа българско време ще бъде публично показан като ново попълнение на „ жирондинците ”.

Френският първокласен отбор не разгласи на каква стойност е договорката, само че БЛИЦ към този момент заяви, че тя би трябвало да е за рекордната за български клуб чиста сума от 7 милиона евро. Тя може да набъбне според от представянето на бразилеца при " жирондинците ", тъй като в контракта са залегнали и разнообразни бонуси.

Бордо притегля голмайстора на Лудогорец за заместител на продадения в Наполи преди месец Адам Унас. За него " жирондинците " прибраха 10 милиона евро.

При това състояние бразилецът отпада за мача за Суперкупата на България с Ботев (Пловдив) на следващия ден.

Сумата по прехвърлянето на Кафу е рекордна на футболист от родното състезание в задграничен клуб. Предишният връх бе продажбата на Жуниор Кайсара от Лудогорец в Шалке 04 против 6 милиона евро.

Сделката бе улеснена от българския паспорт на футболиста, защото квотата на играчите отвън Европейски Съюз бе запълнена по-рано във вторник от 23-годишния отбранителен халф Отавио, който идва от Атлетико (Паранаензе) с договор за 4 сезона и трансфер от 5 милиона евро.

За прехвърлянето на Кафу удостовери и самият Отавио. Дефанзивният халф се похвалил в родината си, че ще се събере със собствен съотечественик в „ Бордо ".

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР