Бордът на компания Аутостраде пер л'Италия, която е концесионер на

...
Бордът на компания Аутостраде пер л'Италия, която е концесионер на
Коментари Харесай

Компанията концесионер на моста Моранди може да построи ново модерно съоръжение за около 8 месеца

Бордът на компания Аутостраде пер л'Италия, която е концесионер на рухналия мост в Генуа, сподели, че може да построи нов железен мост, който да размени срутилата се структура. Това може да стане за към осем месеца, оповестява Асошиейтед прес.

След изключително съвещание през днешния ден бордът на частната компания сподели, че новият мост ще бъде издигнат според най-модерните технологии. Изграждането на новия мост ще бъде част от 500-те милиона евро, които компанията даде обещание да похарчи по отношение на нещастието в Генуа, лишила живота на 43 души. Парите с изключение на за създаване на нов мост, ще бъдат и за нови пътища, които да поемат трафика до построяването на моста, за начинания за подкрепяне на фамилиите на жертвите и на тези, които бяха принудени да изоставен домовете си под моста.

Същевременно се появи информация, че италианската държавна заемодателна компания Каса за депозити и заеми може да купи контролния пакет в Аутостраде пер л'Италия.

След рухването на моста някои членове на държавното управление споделиха, че пътната мрежа би трябвало да бъде национализирана, напомня Българска телеграфна агенция. Възможността страната да поеме контрола върху компанията концесионер на моста чрез Касата за депозити и заеми бе една от дискутираните варианти, сподели осведомен с въпроса източник. Засега държавен представител и представител на Касата не са коментирали информацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР