Бордът на директорите на OpenAI може да отмени главния изпълнителен

...
Бордът на директорите на OpenAI може да отмени главния изпълнителен
Коментари Харесай

OpenAI казва, че бордът може да отмени решенията на главния изпълнителен директор Сам Алтман относно пускането на нов AI

Бордът на шефовете на OpenAI може да анулира основния изпълнителен шеф Сам Алтман по отношение на стартирането на нов модел с изкуствен интелект – последният знак, че компанията дава приоритет на намаляването на риска вследствие на това от скорошната драма към уволнението му.

Компанията от Силициевата котловина разгласява нов набор от насоки в понеделник, в които в детайли разказва по какъв начин възнамерява да минимизира евентуалните рискове от новоиздадените езикови модели на AI.

„ Проучването на граничните опасности от ИИ е надалеч от това, което е допустимо и където би трябвало да бъдем “, сподели компанията в изказване, озаглавено „ Подготовка “.

OpenAI сподели, че новата му „ рамка за подготвеност “ ще включва процеси, които „ наблюдават, правят оценка, предвиждат и пазят против пагубни опасности, подбудени от все по-мощни модели “.

Екипът за подготвеност ще бъде претрупан със задачата да реши рисковете, които новаторският AI съставлява в региона на киберсигурността, както и химическите, ядр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР