Бордът на директорите на Assicurazioni Generali одобри консолидираните финансови резултати

...
Бордът на директорите на Assicurazioni Generali одобри консолидираните финансови резултати
Коментари Харесай

Generali отчита ръст на оперативнaта печалба и приходите

Бордът на шефовете на Assicurazioni Generali утвърди консолидираните финансови резултати за първата половина на 2023 година на среща, ръководена от Председателя на Група Generali Андреа Сирони.

Общите брутни записани награди нарастват до 42.2 милиарда евро (+3.6%), с помощта на забележителния напредък на сегмента на Общо обезпечаване. Нетните потоци от Животозастраховане са на ниво от -877 милиона евро с чисти изходящи потоци при спестовните артикули, отчасти обезщетени от позитивни чисти входящи потоци на линиите Злополука и застраховките, свързани с капиталов фонд. Това е в сходство с груповата тактика, която планува преструктуриране на портфолиото на животозастрахователния бизнес. Също по този начин това отразява трендовете в промишлеността, свързани с банковите канали на продажби в Италия и Франция.

Оперативният резултат набъбна доста до 3.7 милиарда евро (+28%), още веднъж с помощта на диверсифицирането на източниците на облага, както и на приноса на предишни придобивания.

В частност оперативният резултат на сегмента Общо обезпечаване се усили до 1.853 милиарда евро (+85.7%). Комбинираният коефициент се усъвършенства до ниво от 91.6% (-5.4 пр.п.), подсилен от по-ниския коефициент на загуба.

Оперативният резултат на Животозастраховане остана стабилен на равнище от 1.813 милиона евро (-3.5), а маржът на сегмент Нов бизнес се усили до 5.81% (+0.31 пр.п.).

Оперативният резултат на сегмента Управление на активи и благосъстояние е 498 милиона евро (+1.3%) с огромен принос за постигането му на Banca Generali.

Оперативният резултат на Холдинг и други бизнес сегменти се усъвършенства до -125 милиона евро (-149 милиона евро за първата половина на 2022).

Коригираният чист резултат доста набъбна до 2.330 милиарда евро (1.448 милиарда евро за цялата 2022 г.). Основно това се дължи на усъвършенствания действен резултат. Доброто показване на последният индикатор идва вследствие на диверсифицираните източници на облага, както и от еднократната финансова облага от продажбата на неподвижен парцел в Лондон на стойност от 193 милиона евро без начислени налози. Също по този начин той отразява резултата от отписването на съветски принадлежности с закрепен приход през първата половина на 2022 година в размер на 97 милиона евро.

Нетният резултат се усъвършенства и е на равнище от 2.243 милиарда евро (864 милиона евро за първата половина на 2022 г.).

Акционерният капитал на Групата се усили до 26.7 милиарда евро (+0.2%) с помощта на положителното показване на чистия резултат за обсъждания интервал, отчасти поправен от изплащането на дивиденти.

Маржът на контрактуваната услуга (CSM), който е балансова позиция, въведена от МСФО 17 и се състои от отсрочените дисконтирани бъдещи облаги за бизнеса в действие, набъбна до 32.1 милиарда евро (31 милиарда евро за цялата финансова 2022 г.).

Активите под ръководство на Групата са в размер на общо 631 милиарда евро (+2.6% спрямо цялата 2022 г.). Промяната при тях отразява позитивния резултат от представянето на пазара.

Групата удостоверява извънредно високата си финансова позиция с Коефициент на кредитоспособност на ниво от 228% (221% за цялата 2022).

Отличните резултати през първата половина на 2023 година не престават да потвърждават успеваемостта на нашата тактика и демонстрират, че бизнесът на Generali е все по-печеливш, диверсифициран и резистентен, със постоянна финансова позиция. В средата на интервала за осъществяване на стратегическия проект ние сме напът да реализираме амбициозните си цели “, разяснява основният изпълнителен шеф на Група Generali Филип Доне.

Той има вяра, че неотдавнашните придобиванията на Liberty Seguros и Conning ще засилят водещата позиция на компанията в застраховането в Европа и ще подсилят в допълнение представянето на Групата.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР