Бордът на директорите на Американската търговска камара в България (АмЧам)

...
Бордът на директорите на Американската търговска камара в България (АмЧам)
Коментари Харесай

Устойчивостта на бизнес климата и инвестициите и развитие на дигитална икономика и иновации са приоритетите на AmCham

Бордът на шефовете на Американската комерсиална камара в България (АмЧам) препотвърди стратегическите цели на организацията за интервала 2020-2021 година, оповестиха от бизнес асоциацията.

Четирите стратегически целта за организацията са: Регионално и трансатлантическо сътрудничество; Устойчив бизнес климат и инвестиции; Дигитална стопанска система и нововъведения и Устойчивост на пазара на труда.

Американската комерсиална камара е доста добре позиционирана в разговора си с национални и интернационалните институции. "Радваме се, че 2019 година беше една изключителна година за нас. Постиженията ни бяха вероятни с помощта на общите ни старания през последните две години, както и с помощта на устрема за триумф Борда и на екипа. Благодарни сме на нашите членове за тяхната продължаваща поддръжка и присъединяване. Ние ценим високо тяхната преданост. Наша обща цел е развиване на нашата мрежа, действия по покровителство пред институциите и взаимни планове с членове ", отбелязва Оливие Маркет, президент на Американската комерсиална камара в България. "Уверен съм, че ще реализираме всичко планувано за 2020 година ", показва той.

За целите

Приоритет "Регионално и трансатлантическо съдействие " включва задължения със стратегически евентуални вложения, районно, трансатлантическо и интернационално съдействие с мрежата на Американските търговски камари в Европа (AmChams in Europe), Търговската камара на Съединени американски щати, Посолство на Съединени американски щати в България и българските институции. Камарата продължава да слага характерен акцент върху съдействие и разговор със страните от Западни Балкани.

Приоритетът "Устойчив бизнес климат и вложения " включва от една страна, общи старания за промотиране на България като атрактивна капиталова дестинация, която е богата на гении, запаси и благоприятни условия. Поставя се акцентиране върху разрешаване на характерни проблеми във значими браншове на българската стопанска система, като енергетика и опазване на здравето. За Камарата върховенството на закона продължава да е водещ приоритет за всяка действия и покровителство на организацията. Цел на Камарата е унищожаване на наличните спънки пред устойчивото икономическо развиване, непотребната административна тежест, заслужено и навременно правораздаване и други в България.

За поредна година Приоритет "Дигитална стопанска система и нововъведения " се концентрира върху развиването и навлизането у нас на изкуствения разсъдък, технологии и политики за кибер-сигурност и запазване на персоналните данни, както и обвързваните с тях усъвършенствания на политики и на законовата база. Бизнес подтекстът тук се състои в поощряване на комерсиалните връзки на членове на Камарата с външни сътрудници, както и старания за привличане на вложения и дялов и рисков капитал от Европейски Съюз, Съединени американски щати, Израел и други. Комитетът ще продължи със своята поддръжка към стартъп общността и развиването на новаторската екосистема на България.

Темата обвързвана с развиването на човешките запаси и подобренията на трудовия пазар се слагат в обсега на Приоритет "Устойчивост на трудовия пазар " . Тези действия ще се търсят резултати за основаването на политики за усъвършенствания на трудовия пазар и да адресира качествени ограничения за демографските провокации. Ръководството на комитета ще работи в посока на създаване на екосистема от голям брой сътрудници и метод в три посоки: бъдеще на работната мощ, обучение и усъвършенствания в законодателството за облекчения за достъп до пазара на труда в България.

Камарата слага акцентиране върху два целта, които минават хоризонтално през посочените нагоре, както и през всички начинания на организацията. Сред тях е върховенството на закона и в намирането на голям брой нови способи и планове за повишение на ангажираността и привличането на членовете. По този метод добавената стойност за всички заинтригувани страни ще докара до повишение на репутацията на Камарата.

Вътрешна конструкция

От декември 2019 година бе показана нова конструкция на членовете на AmCham България. В нейната основа стоят изчерпателен разбор на положителните практики на други американски камари в Европа от размера на българската, както и включва и обществено налични данни. Този метод бе утвърден от Борда на шефовете на Камарата и е в унисон с утвърдената тактика и цели.

В целокупност комитетите и работните групи на АмЧам остават непроменени. Комитетите са: Дигитална стопанска система, Енергетика и минерални запаси, Здравеопазване, Човешки запаси и обучение, Електронно ръководство, Данъци. Тези органи съответстват тъкмо с целите на Камарата, и техните ръководители имат волята да посветят време и старания, с цел да реализиран техните цели.

Работните групи са: Разплащания и фин-тек, Капиталови пазари, Управление на качеството и Комуникации и КСО.

Бордът утвърди Календара със събитията за 2020 година, като измежду тях водещото събитие е

отбелязване на 25-та годишнина

на Американската комерсиална камара в България. Събитието ще се организира през юни.

Предвидени са и други бизнес събития, като конгрес „ Кибер-сигурност и изкуствен интелект “ (през октомври) и Конференция „ Explore USA “ (през април).

В поддръжка на реализирането на целите си, Камарата възнамерява да провежда събития по браншове, като енергетика, опазване на здравето и демографията, вложения и бизнес климат, човешки капитал и усъвършенствания в пазара на труда. Камарата обмисля провеждането на бизнес-мисия в някой от огромните градове на страната като Варна или Русе, които да се осъществят в партньорство с Търговската работа и Посолство на Съединени американски щати в България.

Американската комерсиална камара в България (АмЧам) сплотява над 350 американски, български и мултинационални компании в страната. Камарата е водеща бизнес асоциация, основател на събития и процеси в региона на стопанската система, интернационалните и национални политики и в обществената сфера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР