Бордът на Австралийската централна банка обсъди методите за вкарване на

...
Бордът на Австралийската централна банка обсъди методите за вкарване на
Коментари Харесай

Австралийската централна банка ще намали лихвите отново, ако се наложи

Бордът на Австралийската централна банка разиска методите за вкарване на повече пари в стопанската система на фона на възходящото комерсиално напрежение сред Китай и Съединени американски щати и опасенията от локален спад, предават западни медии.

Протоколът от юлското съвещание разкрива, че бордът е разгледал потреблението на „ неконвенционални ограничения на паричната политика “ от други страни и че банката се приготвя за използване на количествени ограничения за облекчение, в случай че се наложи. Това може да включва закупуване на държавни скъпи бумаги, даване на дълготрайно финансиране на банките за подкрепяне основаването на заеми, закупуване на активи от частния бранш и валутна интервенция, с цел да се предотврати опасността от криза.

„ Управителният съвет на банката реши, че е оправдано да оцени развиването на международната и вътрешната политика преди да се обмислят по-нататъшни промени в паричната политика “, обявиха от Австралийската централна банка. „ Несигурността за това по какъв начин биха се развили разногласията и какъв брой ефикасни биха били ограниченията в поддръжка на Китай, продължава да бъде значимо основание по отношение на вероятностите за световен напредък и от австралийска позиция “, подчертаха от управлението на централната банка.

Банката насочи предизвестие по отношение на упования слаб напредък на заплатите, което може да понижи разноските на семействата. Все отново в протокола се показва, че вероятностите за напредък са по-добри с помощта на понижаването на лихвите от юни и юли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР