Борбите с бикове се завърнаха в Майорка, след като частичната

...
Борбите с бикове се завърнаха в Майорка, след като частичната
Коментари Харесай

В Майорка ще се състои първата борба с бикове от две години

Борбите с бикове се завърнаха в Майорка, откакто частичната възбрана за практикуването на бикоборството беше анулирана от върховен съд в Испания, оповестява BBC.
Част от закона, признат от районния парламент, забраняваше убийството на биковете по време на битките. Испанският парламентарен съд обаче реши да анулира възбраната с претекста, че точно убийството на бика е значителната част от спорта.
Борба с бикове в Майорка ще се организира за пръв път от две години. Активисти за правата на животните обявиха, че правосъдното решение е „ ужасяващо “ и възнамеряват митинги по време на събитието.
Арена Колисео Балеар в Майорка, където ще се организира бикоборството, празнува 90-та си годишнина тази година. По мотив празника и след рухването на възбраната на арената ще излязат четирима именити матадори, съобщи БГНЕС.
Испанската конституция пази бикоборството като „ част от националното завещание на Испания “. Борбите с бикове, под една или друга форма, в страната съществуват още от времето на Римската империя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР