Борбата за границата е борба за държавността - това заяви

...
Борбата за границата е борба за държавността - това заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борбата за границата е борба за държавността

" Борбата за границата е битка за държавността " - това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на провелата се през вчерашния ден среща със заместник-министъра на земеделието Иван Христанов.

По време на срещата те разискаха сигурността на границата ни с Република Турция. " Благодаря на теб и твоя екип за решителните дейности на " Капитан Андреево ", сподели още министър председателят. Бе очебийно, че тази граница не е външна единствено за България, само че и за Европейския съюз.
Заместник-министър Христанов осведоми премиера Петков, че считано от петък Националната референтна лаборатория „ Централна лаборатория по химични изпитвания и надзор “ (ЦЛХИК) към БАБХ прави лабораторен разбор на колета плодове и зеленчуци, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Според него с това страната в лицето на БАБХ за пръв път от 10 години насам си е върнала контрола на границата.

Христанов изясни, че инспекторите правят надзор в непрестанен режим на работа, като са изпратени спомагателни екипи, които да подкрепят чиновниците на пункта. Той акцентира, че вследствие на бойкот от страна на частен оператор, който 10 години е изкуствено подържан монополист на границата, да прави своите договорни отговорности, трафикът на пункта е претрупан.
" БАБХ работи в непрестанен контакт с турската страна при ръководство на процесите ", сподели още Христанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР