Борбата в Съединените щати с коронавируса се затяга. 3 щата

...
Борбата в Съединените щати с коронавируса се затяга. 3 щата
Коментари Харесай

Американският Сенат не подкрепи мерките за стимулиране на икономиката

Борбата в Съединените щати с ковид се стяга. 3 щата – Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон ще употребяват Националната армия, с цел да помогне с превъзмогването на пандемията. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп позволи потреблението на военните и разгласи, че локалните управляващи не би трябвало да се тормозят от разноските за разполагане на Националната армия – федералното държавно управление ще се погрижи за това. Националната армия е запас от сухопътни сили и Военно въздушните сили на Съединени американски щати и се състои от над 450 хиляди души.

В същото време Пакетът за стимулиране на американската стопанска система в размер на 1,4 трилиона щатски $ заради обстановката с ковид не мина процедурния избор в Сената. Според проекта на републиканското болшинство Сенатът трябваше да приключи дебата по законопроекта, който ще разреши той да бъде признат в понеделник с гласоподаване с нормално болшинство. Законопроектът обаче не получи нужните 60 гласа, защото демократите гласоподаваха срещу. Преговорите за окончателното наличие на документа не престават сред Белия дом и партиите в двете камари на Конгреса.

Пакетът планува 350 милиарда $ за поддръжка на дребния бизнес и самостоятелни данъчни облекчения, 250 милиарда $ нарастване на застраховката при продължителна безработица, 46 милиарда $ за ограничения за надзор на вируса, както и еднократни заплащания на американските данъкоплатци в размер на 1000 $ за възрастен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР