Борбата срещу разпространението и употребата на наркотични вещества беше основна

...
Борбата срещу разпространението и употребата на наркотични вещества беше основна
Коментари Харесай

Борбата срещу употребата и трафика на наркотици – основна тема на 73-тата сесия на ООН

Борбата против разпространяването и използването на наркотични субстанции беше съществена тематика на 73-тата сесия на Организация на обединените нации. В нея взе присъединяване и българският министър-председател Бойко Борисов, оповестяват от държавната пресслужба.

Снимка: Министерски съвет

Форумът „ Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите “ се организира в Централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк и се провежда от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. България е съдомакин на срещата.

Страните-участнички обявиха безапелационен ангажимент за предприемане на дейности за битка с разпространяването и използването на опиати.

Държавите поеха ангажимент да работят в четири насоки – да разработят тактика за понижаване на търсенето на наркотични субстанции, да разширят напъните за лекуване, да укрепят интернационалното съдействие в региона на правосъдния и здравния бранш, както и да отстранен достъпа до противозаконни наркотични субстанции посредством прекъсване на производството и трафика им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР