Борбата ще бъде докрай, някой трябва да ни чуе, да

...
Борбата ще бъде докрай, някой трябва да ни чуе, да
Коментари Харесай

БНР на протест, журналистите не вярват на ръководството за куп неща

Борбата ще бъде до дъно, някой би трябвало да ни чуе, да намерения за нас. Така музиканти, публицисти и механически лица от Българското национално радио (БНР) разясниха за какво през днешния ден, 11 юли, се събраха в 8:30 часа пред постройката на БНР.
Дали има или няма пари за по-високи заплати в БНР ние не знаем, не ни споделят, е мнението на протестиращите.
Припомняме, че през вчерашния ден (10 юли), управлението на БНР разгласи, че нито един от синдикатите в националното радио не е изявил предпочитание за разискване на въпросите, които подвигнаха на митинг работещите в медията - по-високи заплати за работещите в радиото и какво има намерение и прави управлението за тази цел, какви са критериите за образуване на заплатите, какви хора са назначени и се назначават на работа през последните няколко месеца, оцеляването на музикалните сформира, неяснотата и авторитаризма на ръководство на БНР.
Казусът " Лили Маринкова "
Една смешна история - по този начин известната водеща от БНР Лили Маринкова разяснява пред bTV проблема с уволнението си, с възобновяване си на работа и с моменталното ѝ пенсиониране, което стана през вчерашния ден (10 юли).
Според Маринкова генералният шеф на БНР Александър Велев се държи като че ли коси ливадата в двора на татко си. По думите ѝ са назначени " клиентелисти " - на мястото на отишли си към този момент работещи в БНР. За пръв път БНР е чак на трета позиция като доверие що се отнася до представител на избрана група медии (телевизия, преса, радио), което накара Маринкова да подозира " нарочна, умишлена игра " за опропастяването на радиото.
Повече отвсякога в БНР има ограничения за сигурност - няма да се учудя в случай че там е кацнала някоя охранителна компания, по силата на какво обаче, попита Маринкова. Тя добави, че няма предпочитание да се вижда с Александър Велев, тъй като не вижда по какъв начин може да работи в основаната в този момент конюнктура. Апелирам за персоналната отговорност на Велев, акцентира Маринкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР