Борбата с престъпността и по-конкретно с корупцията е отговорност на

...
Борбата с престъпността и по-конкретно с корупцията е отговорност на
Коментари Харесай

Прокуратурата не смята, че списъкът Магнитски е само нейна отговорност

Борбата с престъпността и по-конкретно с корупцията е отговорност на трите управляващи - правосъдната, изпълнителната и законодателната. Да се вменява и търси отговорност само от правосъдната власт за сходни случаи, демонстрира непознаване на Конституцията, законите на страната и европейските стандарти.

С тази позиция излезе Прокуратурата на Република България (ПРБ) във връзка по отношение на петима български жители - някогашни длъжностни лица.

Компетентните органи по откриване на закононарушения са Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност, които при определяне на закононарушение следва да уведомяват прокуратурата, акцентират от държавното обвиняване и показват, че едвам тогава могат да осъществят пълномощията си по Конституция и закон. Поясняват и процеса - формиране на досъдебно произвеждане, по което прокуратурата управлява следствието и упражнява контрол за законосъобразното му осъществяване, а към този момент при съществуване на задоволително доказателства притегля към наказателна отговорност незаконните лица.

Република България е суверенна страна, част от европейското правно пространство, като съблюдава прецизно главните европейски правила и евроатлантически полезности, най-важните от които са върховенството на закона и правовата страна, пишат още в позицията си. Съгласно българската Конституция основният прокурор е част от самостоятелната правосъдна власт със прецизно регламентирани пълномощия и е самостоятелен от законодателната и изпълнителната власт. При нарушение на тези конституционни и европейски стандарти страната излиза отвън правилата на демократичността, показват от прокуратурата и напомнят, че опитите за влияние и преодоляване на правосъдната власт водят до репресии с дълготраен резултат, засягащи правата на българските и европейските жители.

Всички нужни дейности по отношение на компетентността по Конституция са подхванати против всички българи в новия лист " Магнитски ", декларират от Прокуратура на Република България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР