Борбата с пожарите в Кресненското дефиле и в Хасковско продължава.

...
Борбата с пожарите в Кресненското дефиле и в Хасковско продължава.
Коментари Харесай

Борбата с пожарите в Кресненсо и Хасковско продължава

Борбата с пожарите в Кресненското дефиле и в Хасковско продължава. И през днешния ден на помощ на огнеборците и горските се включиха и представители на армията. Военнослужещи със профилирана техника не престават и през днешния ден, 26 август, да оказват помощ в гасенето на огромния горски пожар в Кресненското дефиле над село Мечкул, община Симитли. От 06:30 ч. тази заран на терен работят 50 военнослужещи с 5 броя техника от военно формирование 54 060 – Благоевград и 37 военнослужещи с 6 бр. профилирана техника от състава на военно формирование 28 610 – София.

Два хеликоптера Ми-17 от състава на Военновъздушни сили от 07:00 ч. са в подготвеност да се включат в преодоляване на огнената буря. След разбор на ситуацията ще бъде взето решение за тяхното потребление, оповестиха от Министерството на защитата.

В потушаването на нововъзникнал пожар в региона на селата Филипово и Варник, област Хасково от 07:00 часа се включиха 31 военнослужещи с 5 броя профилирана техника от състава на военно формирование 52 740 – Хасково.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР