Борбата с купуването на гласове и осигуряване на честни избори

...
Борбата с купуването на гласове и осигуряване на честни избори
Коментари Харесай

Рашков обяви купуването на гласове за приоритетна задача

Борбата с пазаруването на гласове и обезпечаване на почтени избори е предпочитана задача за Министерство на вътрешните работи. Това е декларирал вътрешният министър Бойко Рашков по време на национално заседание на Министерство на вътрешните работи. В него е взел присъединяване и министър председателят Стефан Янев.

От думите на Рашков излиза наяве, че полицията ще работи както и при предходните избори – с масирани акции против пазаруването на гласове. Преди вота през юли полицията неведнъж съобщи, че е задържала заподзорени за търговия с избор, а тези следствия са се нараснали неведнъж. След това делата ти никаква информация какво е свършено по множеството сигнали.

Ще увеличим оборотите

По думите на Рашков пазаруването на гласове към този момент е почнало, въпреки до изборите на 14 ноември да има повече от месец.

" Ще увеличим оборотите на противопоставяне на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове, за което има сигнали, че към този момент е почнало. От през днешния ден напъните на министерството към този момент са ориентирани към попречване на незаконния престъпен избор, с цел да осигурим на страната ни почтени и честни избори, тъй че всеки български жител да изяви умерено, а не дирижирано желанията си към определената партия ", декларирал е той пред полицейските началници от цялата страна.

Висока интензивност

Янев е декларирал, че на тези избори се чака по-висока интензивност. Според него това значи и повече търговия с избор.

След предходните избори министър председателят регистрира, че опити за пазаруване на гласове е имало от всички партии. Преди изборите пък Рашков съобщи, че в района на Враца, Монтана и Видин прочут политик от предишното купувал. Освен това вътрешният министър съобщи, че прокуратурата не обръща внимание на тези каузи,. От държавното обвиняване дадоха отговор, че МВР-шефът прави неприемливи опити за интервенция в работата им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР