Борбата с корупцията скочи от терасата-покрив и си строши краката.

...
Борбата с корупцията скочи от терасата-покрив и си строши краката.
Коментари Харесай

А за какво ни е КПКОНПИ?

Борбата с корупцията скочи от терасата-покрив и си строши краката. Борбата с корупцията отслабна неимоверно от стоене в сауната и няма сили да се бори. Борбата с корупцията преяде на барбекюто. Борбата с корупцията живее гратис в непознато жилище отвън всевъзможен спор на ползи. Борбата с корупцията строи къщи за тъщи с европейски пари, без да прави никакви нарушавания. Борбата с корупцията е женена, само че заявява фактическо общуване и крие жилищата на брачната половинка си.

Стига глупави смешки. Единственият сериозен въпрос, който би трябвало да се зададе, е: За какво ни е КПКОНПИ?. Имаме репресивна държавна конструкция с големи пълномощия да извика на разпит всеки, който реши, да му рови в данъчната и банковата информация, да го подслушва със СРС-та, да го ревизира, да го арестува даже. И същата комисия не може да хване един министър, когато той твърди, че не е женен, а в действителност е.

Да, подобен е казусът със земеделския министър Румен Порожанов, който има две разнообразни заявления – една за пред " Антикорупция " и една обществена – за пред обществото. Във втората липсват данните за покупко-продажбите на брачната половинка му Веска Порожанова. Те са декларирани в хартиения вид, който обаче е единствено за служебна приложимост. Какво е обяснението на КПКОНПИ – министърът показал, че е във фактическо общуване и също така подал декларация, че не желае данните за индивида, с който живее, да бъдат обществени. И умният програмен продукт на комисията незабавно им поставил гриф " Секретно ". А министърът споделя, че не е посочвал нищо сходно. Комисията е открила противоречие в декларацията на Порожанов, само че не във връзка с фамилното му състояние, а друго – приходи. И тук още веднъж изниква разумният въпрос: Какво въобще може да откри КПКОНПИ? "

Като всяка държавна институция, още повече такава със специфични пълномощия, тя има безвъзмезден достъп до всички вероятни регистри – заможен, търговски, бази данни за население, указател на имуществените брачен връзки и още, и още. Простичко казано – инспекция дали някой е женен или не, се прави с няколко клика на мишката. Явно и това е прекалено сложна задача за борците с корупцията, щом трябваше " Биволъ " и в. " Сега " да им отварят очите за очевидното разминаване в данните. Дребен подробност, само че значим е, че медиите нямат безвъзмезден достъп до регистрите, за разлика от КПКОНПИ.

Но да беше единствено неразбираемото фамилно състояние на Порожанов, което КПКОНПИ не може да улови! Ами терасите, които вечно ще останат знак на пробитата битка с корупцията? След толкоз кавги, в това число и с терасата на шефа на комисията Пламен Георгиев, се разбра, че антикорупциониерите в действителност не желаят да им се заявяват тераси. В указания за попълване на декларациите, качени на личния им уебсайт, написа, че не е наложително да се заявява разгъната застроена повърхност. А по закон в това разбиране се включват тераси, балкони и лоджии. Сещате ли се?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР