Борбата между политическите партии за Европейски парламент се изнесе почти

...
Борбата между политическите партии за Европейски парламент се изнесе почти
Коментари Харесай

България изпреварва всички страни по брой вътрешнополитически послания

Борбата сред политическите партии за Европейски парламент се изнесе съвсем напълно в онлайн пространството на обществената мрежа Facebook, демонстрират данните от извършения мониторинг на предизборната акция за Европейски парламент в страните-членки на Европейски Съюз, обхващащ интервала 28 април-20 май 2019 година

Изследването се прави от Европейския център за наблюдаване на изборите по план " Платформа Европа " о т над 100 откриватели от всички страни-членки на Европейски Съюз , в това число и България.

Според последните данни Италия е първа по интензивност с 3063 поста , следвана от Португалия с 1464 поста. Англия и този път се подрежда на трето място от всички 28 страни с 996 поста. България е в средата на класацията. С най-ниска интензивност са Литва и Ирландия .

Последните настоящи сведения сочат, че Южна Европа продължава да е най-активна в предизборната акцията за Европейски парламент. На второ място този път е Западна Европа, следвана от Северна и Източна Европа.

По отношение на типовете рекламни материали , които употребяват кандидат-депутатите за Екологичен потенциал, най-активни са постовете в обществената мрежа Facebook , по-късно са платените изявления в пресата, следвани от рекламните плакати, стигайки най-после до видеоклиповете. В българското пространство най-активна в предизборната акция за Европарламент във Facebook е Българска социалистическа партия .

В Южна и Източна Европа преобладаващата тема е националната , като досега България изпреварва всички страни по брой вътрешнополитически послания по отношение на напълно европейските.

В Западна Европа, противоположното, европейската тематика е по-силно застъпена пред националната, изключително във Англия, където водената акция гравитира към Брекзит. В Северна Европа има паритет сред двете тематики.

Като цяло в посланията на всичките 28 страни-членки на Европейски Съюз преобладаваща е позитивната настройка към Европейския съюз . Негативни настройки се срещат най-силно в Северна и Западна Европа , като фокусът им не е привързан с оставането или напускането на Общността или еврозоната, а по-скоро е ориентирана към проблемите с миграцията . В Източна Европа участва минимум негативизъм.

Що се отнася до останалите тематики: преди всичко е Европейската тема за цяла Европа, следвана от тази за полезностите, а на трето - за стопанската система (която включва въпроси, свързани с налози, инфлация, рецесии, банки).

В Южна Европа статистиката е аналогична . В Северна и Западна Европа: преди всичко още веднъж е европейската тема, на второ - трудовата претовареност, следвана от тематиката за полезностите.

В Източна Европа: преди всичко също е европейската тема, на второ - тематиката за полезностите и на трето - за благосъстоянието. В Унгария главната тематика е имиграцията, в България - благосъстоянието , в Италия - трудовата претовареност, а околната среда е тематика № 1 в Швеция и Финландия.

В цяла Европа като цяло доминират прочувствените послания пред неутралните и рационалните , само че има страни като Ирландия и Португалия, в които рационалното взима превес. Най-силен разумен метод имат страните в Южна Европа. Държавите от Източна и Северна Европа държат относителен паритет, а най-ограничен разумен метод имат кандидат-депутатите за Екологичен потенциал в Западна Европа.

Въпреки съществуващите разлики във връзка с законодателството и регламентите в 28-те страни членки на Съюза, проучването дава относително хомогенни систематизирани резултати на водената предизборната акция , разясняват откривателите.
 В България е най-големият срив на изборната интензивност в целия Европейски Съюз
В България е най-големият срив на изборната интензивност в целия Европейски Съюз

Средната изборна интензивност в целия Европейски Съюз е 50,82 на сто
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР