Бонусите за медицински специалисти на първа линия в борбата с

...
Бонусите за медицински специалисти на първа линия в борбата с
Коментари Харесай

12 000 сестри: Най-страшната болест е безразличието спрямо здравеопазването

Бонусите за медицински експерти на първа линия в битката с Covid-19 са получени на малко места и при " безумни критерии ", обявиха от Асоциацията на медицинските сестри.

В днешния Световен ден на медицинските сестри от синдиката внесоха в виновните институции - Министерския съвет, Народното събрание, Президентството и Министерството на здравеопазването, 12 000 подписа в поддръжка на настояванията им за по-добри условия на труд и повишение на главните заплати, заяви БНР.

" Най-страшната болест, против която се изправяме от 1 март 2019 година и няма да се изморим да се борим, е безразличието на ръководещите по отношение на проблемите в опазването на здравето ", показват от синдиката.

Председателят на Асоциацията на българските медицински сестри Мая Илиева уточни главните проблеми в опазването на здравето:

" Основните претенции не са променяни още от първи март 2019 година. Тази подписка е по отношение на това - " не " на комерсиалните сдружения в опазването на здравето, идентична стартова заплата за специалността като две минимални работни заплати за страната, нощен труд, КТД бъде наложително за всички, смяна в категорията труд наложително ".

От Асоциацията на медицинските сестри приканиха да не се смесват медици от разнообразни отделения да работят с пациенти с ковид:

" За да може по този начин за предпазим на първо място нас, фамилиите, сътрудниците ни и пациентите, несъмнено - нещо, което не се направи ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР