Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това

...
Бонуси са раздадени не само в Агенцията по вписванията. Това
Коментари Харесай

Цачева: Бонуси са раздадени не само в Агенция по вписванията

Бонуси са раздадени освен в Агенцията по вписванията. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева в предаването „ Седмицата " по Дарик радио.

„ Във вчерашната нарочна конференция информирахме представителите на медиите, че според настоящата разпоредба за заплащане на чиновниците в държавните администрации, която е в действие от 2012 година, е планувано нормативно опцията във всички администрации. Тук желая незабавно да заявя, че бонуси са раздадени освен в Агенцията по вписванията ", разяснява Цачева и изясни, че това е нормативен акт, който се отнася за всички администрации, само че е разбираемо за какво Агенцията е във фокуса на вниманието с оглед невиждания срив, който се случи това лято в Търговския указател.

„ Важно е да се знае и още едно число, че средномесечната сума на възнагражденията за всички тези чиновници в нея е над 815 000 лева Това не са суми, които се раздават процентно на равно по всичко. Действително сривът на Търговския указател докара до усложнения в цялостния икономически живот в страната. Нямаме изгубена информация или заведени каузи. Вярно е, че по време на рецесията в Търговския указател, други три регистъра работиха. Назначила съм инспекция от Инспектората на Министерството на правораздаването със задача да ревизира дали има нарушавания на наредбата и на вътрешните правила при установяване на
бонусите ", добави тя и акцентира, че министърът на правораздаването няма отношение нито към определянето на кои лица, нито към размерите на тези бонуси.

„ За потребностите на регистрите има планувани средства и за календарната 2018 година, и в допълнение за цялото Министерство 2,5 млн. лева за бюджета за 2019 година, които по-голямата част са за Агенцията по вписванията. Много ми се желае да заявя, че няма да спре Търговския указател, само че се работи с техника. Няма към този момент опашки в Агенцията по вписванията. Създадена е организация, тъй че да няма усложнения за бизнеса ", сподели още Цецка Цачева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР