Бонусът от 50 лева за пенсионерите да се разпределя по-справедливо,

...
Бонусът от 50 лева за пенсионерите да се разпределя по-справедливо,
Коментари Харесай

Шефът на КНСБ: Бонусът от 50 лв. за пенсионерите да не е на калпак

Бонусът от 50 лв. за пенсионерите да се разпределя по-справедливо, в случай че бъде взето решение раздаването на добавката да продължи и отсега нататък - това е позицията, която КНСБ ще изрази пред служебното държавно управление, написа БНР. Президентът на синдиката Пламен Димитров упорства размерът на добавката да е диференциран съгласно размера на пенсията, а не поравно „ на калпак “:

Когато те се даваха и не престават да се дават в режима на пандемия, има някаква легенда нали, че те подкрепят общите разноски на пенсионерските семейства във връзка на повишените разноски за медикаменти или свързани със здравето като цяло.

Прекалено дългото обаче разпределяне по този метод изкривява пенсионната система – ние сме казвали още през цялото време, когато Борисов ги съобщи, че съгласно нас краткотрайно може и да се преглътне като компромис, само че дълготрайно – не е редно съгласно нас, както и не е редно и преизчисляването на пенсиите. По същата причина, тъй като унищожават пенсионната система “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР