Бонус от 30% към площта за застрояване на нови сгради,

...
Бонус от 30% към площта за застрояване на нови сгради,
Коментари Харесай

Екозаеми и бонуси при строителство, или как Франция стимулира енергийната ефективност

Бонус от 30% към площта за застрояване на нови здания, които са потвърдено енергийно ефикасни и устойчиви. Екозаеми с нулева рента. Субсидии и данъчни облекчения за жителите, които обновяват жилищните си здания.

Това са част от главните тласъци, заложени в Националната тактика за реновиране на постройките във Франция, която показа Ив-Лоран Саповал, консултант интернационално съдействие в дирекция " Жилищна политика, градоустройство и ландшафт " в Министерството на екологията на Франция. Той показа френския опит и политики за възстановяване на енергийната успеваемост на последния семинар от състезанието " Екообщина ", отдаден на енергийната успеваемост.

Националната стратегия на Франция залага на финансови помощи, предоставяни на ръководителите на планове и на насърчаваща правно-нормативна уредба.

Бонусът от 30% към площта за застрояване се отпуска при градеж на здания, които по план са или енергийно образцови, или екологично образцови, или с позитивна сила, изясни Саповал. Това подтиква частните вложители в строителния бранш да избират този вид стабилно строителство.

Целта на програмата е да обновява 380 000 частни жилища годишно, както и още 120 000 обществени жилища годишно.

За да подтикват жителите, дават опция за екозаем с нулева рента, данъчни облекчения за енергийни усъвършенствания, Данък добавена стойност с понижена ставка за действия по реновиране, понижен налог здания за семействата, както и дотации за по-бедни семейства от Националната организация за виталната среда.

От 2019 година всички французи, които отдават парцели чартърен, ще са задължени да покриват избрани критерии за енергийна успеваемост на постройките, които дават.

" По този метод съумяваме да реализираме доста положителни резултати и да повишим енергийната успеваемост на постройките в цяла Франция ", увери Саповал.

Глобален алианс за постройките и климата

Строителният бранш способства за 40% от излъчванията на парникови газове, най-много от потреблението на сила през виталния цикъл на постройките. Дефинирането на благоприятни условия за понижаване на тези излъчвания от година е приоритет в световните старания за понижаване на изменението на климата.

През 2016 година беше основан и Глобален алианс за здания и строителство за климата, в който сега членуват над 25 страни на непринуден принцип, изясни Саповал за " Дневник ".

По думите му енергийно ефикасните здания са основна мярка, която ще спомогне за осъществяване на уговорките по съглашението за климата в Париж. " Как ще бъде построена една постройка в този момент има значение за 50 години напред, колкото е виталният й цикъл, в който в нея се употребява сила, отделят се въглеродни излъчвания. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР