Бонка Симеонова Илиева, известна с артистичния си псевдоним Бони, е

...
Бонка Симеонова Илиева, известна с артистичния си псевдоним Бони, е
Коментари Харесай

Поп-фолк певица: За нас баровете не са само работа, а начин на живот и любов!

 Бонка Симеонова Илиева, известна с артистичния си псевдоним Бони, е певица и актриса. Родена е на 12 декември 1973 година в Сливен. В кариерата си фолкизпълнителката има редица музикални награди. Снимала се е и във филми - " Сезонът на маймуните ", " Седем часа разлика " и " Откраднат живот ". Бони беше една от певиците, която излезе на площада да стачкува против затварянето на нощните заведения.

" България Днес " беседва с нея за правото на гражданска позиция, живота й през последните месеци и за какво музиката е толкоз значима за българина.

- Бони, удовлетворена ли сте от отварянето на нощните заведения?

- Разбира се! Доволна съм освен аз, а и всички реализатори, диджеи, бармани, сервитьори, оркестри, притежатели на питейни заведения и заведения. И тук не влизат единствено попфолк изпълнителите, а всички създатели. Все отново това е освен работа, а метод на живот и обич.

- Какво ви накара преди дни да отидете на площада в центъра на София и да протестирате?

- Чувството за неправда! На площадите имаше хиляди пъти повече хора от потенциала на нощните клубове. Ние бяхме може би единствената сфера, която остана ощетена, в случай че всичко останало продължи да работи. 

- Защо съгласно вас се сътвори публично мнение, че точно в нощните заведения доста постоянно има случаи на болест?

- Може би тъй като интервалът на отваряне на нощните клубове съответства с интервала на повишение на новозаболелите. Но да не забравяме, че съответства и с интервала на анулация на носенето на маски и рухването на останалите ограничения.

- Вярвате ли, че ще се съблюдават ограниченията в клубовете?

- Вярвам и мощно се надявам!

- По наставление един човек би трябвало да е на 1 кв. метър, само че по какъв начин ще бъдат спрени хората да се прегръщат и целуват, когато се забавляват?

- Ще разчитаме на възприятието за отговорност и самозапазване, което в последна сметка ще се окаже основно в привикването за живот с вируса.

- Ядосва ли ви, че на няколко пъти ту се отваряха, ту се затваряха нощните заведения? И то единствено в границите на няколко дни.

- Определено динамичната смяна на режима на работа объркваше проектите на всички ни.

- Говори се за тежки финансови загуби в сектора със заведения. Какви са вашите наблюдения?

- При състояние че са затворени, естествено, има загуби. За някои загубите бяха толкоз тежки, че няма да отворят още веднъж.

- Как коронавирусът се отрази на вашия живот?

- В началото, не очаквайки, че ще продължи толкоз дълго, се отрази добре, тъй като съумях да свърша много от уговорките си, отлагани във времето. Починах си, обърнах внимание на персоналния си живот и премислих неща, които другояче одобрявах за даденост. Също по този начин започнах подготовка за нови планове, даже направих ария, с която накарах почитателите си да се ухилен.

- Тревожи ли ви, че броят на инфектираните пораства през последните седмици?

- Притеснително е, че през лятото, когато се очакваше да няма толкоз доста случаи, те не престават да порастват. Положително е, че броят на интубираните пациенти не е толкоз огромен и че през миналото време нашите лекари съумяха да се приспособяват към това ново заболяване и се оправят доста добре с лекуването на пациенти.

- Какво е чувството толкоз дълго време да не можете да работите и какви неудобства търпите?

- Не беше прелестно заради две аргументи. От една страна, приходите ни стопираха, а сметките, отговорностите и разноските не изчезват. От друга страна, ми липсваха методът ми на живот и срещата с почитателите.

- Чувствате ли се добре здравословно? И имало ли е миг, в който сте усещали неразположение, защото мнозина хора споделят, че са го изкарали накрак?

- През цялото време съблюдавах прецизно рекомендациите на Националния действен щаб и се усещах добре. Направих си няколко теста за COVID-19, които сама си платих и за благополучие, всички бяха негативни.

- Колко е значимо за душeвността на българина да се забавлява?

- Всички знаем, че сред музиката и заниманието има връзка, която влияе върху човешката душeвност. Представете си освен българина, а и целия свят без музика. Това ще ни накара всички да се усещаме зле.

- Виждали ли сте попфолк гилдията толкоз обединена в миналото, колкото в този момент?

- Не, не съм. Бих се радвала по-често да имаме общи гледни точки, да няма вражди посред ни и да липсва жаждата за конкуренция.

- За какво друго бихте излезли да протестирате?

- Както и в този момент направих, бих протестирала за истина и правдивост. Независимо от сферата, в която всеки работи, постоянно би трябвало да отстоява мнението и правата си!

- Влязохте в ролята на ген. Мутафчийски във видеоклип. С каква ковид концепция в бъдеще може да изненадате феновете си?

- Не би била изненада, в случай че я споделя тук. Предстои да схванат.

- И за край, каква би трябвало да ни е поуката от COVID-19?

- Животът е непредсказуем и непредвидим, само че това не би трябвало да ни възпира да бъдем положителни, да бъдем смирени и да бъдем обич.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР