Бони и Клайд по български действат в Карлово, съобщиха за

Бони и Клайд по български действат в Карлово, съобщиха за ...

Като на филм: Бони и Клайд действат в Карлово, с подла схема измъкнаха хиляди!.

Бони и Клайд по български действат в Карлово, съобщиха за БЛИЦ източници на разследването. На 3 юни около 00:36 минути се е задействала алармата на СОТ на офис на кредитна институция. 

Служителят на СОТ, който е отзовал там за две минути видял, че вратата е разбита и веднага се обадил в полицията. Била сформирана оперативна група в РУ- Карлово, която извършила оглед още през нощта. Били са изнесени веществени доказателства, работи се по няколко основни версии. 

След 5 дни денонощна работа карловските ченгета установили, че извършител на обира, е 35-годишна дългогодишна служителка на офиса, а съучастник е нейин любовник от село Розен на 34 години. 

Какво всъщност се е случило? Служителката е заявила, че от касата, която била разрязана с ъглошлайф, липсват 22 500 лева. В последствие обаче разследващите установяват, че сумата, която е била в касата е 8,900 лева. Служителката се е опитала чрез обира да прикрие кражбата, която е извършила от местоработата си. 

На първи юни тя самата с ъглошлйф е рязала касата, но не е успяла да свърши докрай. На следващия ден е извикала приятеля си от Розино, който с по-голям ъглошлайф разрязал касата и си тръгнал. 

Жената прибрала парите, измила перфектно помещението, а на трети през нощта любовникът отишъл и взломил с чук алармената система, за да се разбере, че има обир, тъй като неминуемо другите служители на офиса са щели да видят това. 

След проведено разследване ченгетата стигнали до нея със сумати доказателства, а освен това, тя е служителят, който е издал офиса на охраната. Вчера жената е била задържана за 24 часа, но е пусната с 200 лева с парична гаранция, тъй като има дете и чисто съдебно минало. 

Мъжът е арестуван за 72 часа. За него ще се иска постоянна мярка за неотклонение, тъй като той е в срок на условна присъда заради шофиране в пияно състояние. Образувано е досъдебно производство. Предстои карловските Бони и Клайд да се изправят пред съда. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


 

Източник: blitz.bg