Бонбонена принцеса умилостиви Дарт Вейдър, а тиранозавър от праисторическо време

...
Бонбонена принцеса умилостиви Дарт Вейдър, а тиранозавър от праисторическо време
Коментари Харесай

Ето как бонбонена принцеса умилостиви Дарт Вейдър

Бонбонена принцеса умилостиви Дарт Вейдър, а тиранозавър от праисторическо време срещна космонавт, на който му следва в бъдеще да стъпи на непокорени планети. С костюми на обичани герои децата от ДГ „ Мирослава ” дефилираха в карнавал на другарството, който по традиция се провежда точно на Свети Валентин.

Приятелство значи някой да е благ с теб, изясни Мими от подготвителната група на 6-годишните. Ирина пък схваща кой й  е другар, когато играе футбол и падне - по това кой ще й се притече на помощ.  Дари се сети и за преживелица от живота в детската градина - когато Мария се разстроила, а тя пробвала да я успокои. Докато обличат костюмите и се готвят за празника, хлапетата разискаха небрежно и какво е любовта.

" Това е възприятието, което изпитваме към най-близките и скъпите ни, а другарството ни свързва с повече хора ”, регистрира разликата Ирина. Децата заедно изредиха мама, тате, братята, сестрите и госпожите като най-обичаните хора, а Дари добави и  кучето си Аморе, което също е кръстено на любовта и е чак от Унгария.

Докато девойките се вълнуват от сърдечните въпроси, Калоян облече рапърски костюм и надяна на  шията си няколко синджира, добави дори обеца на ухото. Ангелче с ореол от тел дефилира до застрашителен корсар, самодива на положителното и магьосница се „ сдобриха ” на карнавала.

В него се включи първият щъркел за тази пролет, индианец, пингвин, комисар с надпис „ Police ” на гърба. Невръстна джудистка се яви с кимоно, само че по джапанки. Елза и Ана напуснаха своето кралство Арендел и попаднаха напряко в Кралството на другарството в ДГ „ Мирослава ”.

В ролята на негов крал влезе таткото на дребната Любов от първа група - Добрин Катерински. Когато не цари, той се занимава със застраховки. А през вчерашния ден аха да си не помни репликите на подготовката. Така разбра какво е да излезеш най-отпред на  празник в групата и да рецитираш пред толкоз аудитория. С възторг и малко боязън алената рокля на кралицата облече и Миладора Тулева, която пък е майка на две сестри от първа и трета група - Матея и София. Влиза в функции и вкъщи, само че не пред толкоз доста фенове.

Кралят и кралицата описаха на децата приказка за цветовете, които се скарали кой е по-красив и значим. Тогава дъждът се ядосал, затрещели гръмотевици и екнал гласът му: „ О, неразумни цветове, не се опитвайте да се засенчвате! Всеки от вас е скъп и неповторим ”. Те го послушали и дружно създали дъга, а дъждът им заръчал постоянно да я изписват, откакто вали. Дъгата е вяра и другарство сред цветовете, които са се хванали за ръце, заключи кралицата. После със свитата си седна да погледа осъществяванията на децата и посланието, което насочи всяка група: „ Приятелството е магия, благосъстояние, подарък благословия ” и „ Приятел е този, който ти се усмихва, когато всичко си изгубил ”.

Учителките също потанцуваха с децата на песни на „ Фамилия Тоника ” и по стихове на Джани Родари, докарани като японска гейша, негърка-туземка, египетска принцеса и пират с шпага на кръста. И майки не устояха на изкушението да се предрешат за празника. " Влязох в детската стая на сина ми и ревизирах какво мога да употребявам ", описа Гергана Гендова, която дойде като шериф с шапка от Дивия запад и колан, на който висят бутафорни револвер и белезници.

" Маскирай се като изтощен родител ", посъветвали я другари. А тя им отвърнала, че за това няма потребност да се маскира - всеки, който отглежда малко дете, е подобен, само че не трябва да му проличава. Иванка Пъкова взела назаем дреха на заек, а с прилепващ костюм Константина Стефанова показва фигура, по която не може да се познае, че е родила 3 деца. Големите са към този момент на 13 и 10 година, а дребната Дария е подготваче в ДГ „ Мирослава ”. Не желая да пропущам тези моменти, сподели майката.

След толкоз ефектни одежди и танци кралят и кралицата се допитаха до директорката Радка Гъркова може ли да дават по-високи оценки от шестица. „ Повече от шестица  са нашите усмивки! ”, отвърна им тя.

„ Подобни празници дават опция да се разгърне капацитетът на децата, да се увличат с любов към положителни каузи, да демонстрират възприятие на състрадание, другарство и приемливост. Чрез тях се основават условия за положителна среда и обща поддръжка на всички, възпитават се модели на другарство, емпатия и взаимопомощ. Ние, възрастните - учители, родители, учебно заведение и общество, сме модел на държание за нашите деца и още от предучилищна възраст е належащо дружно да възпитаваме добродетели и полезности, изключително нужни в днешно време, които желаеме да имат те в утрешния ден ”, показа Гъркова. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР