Бомбен атентат е извършен срещу руския писател и политик Захар

...
Бомбен атентат е извършен срещу руския писател и политик Захар
Коментари Харесай

Взривиха автомобила на руския писател и политик Захар Прилепин

Бомбен атентат е осъществен против съветския публицист и политик Захар Прилепин - националист по убеждения и покровител на войната на Путин в Украйна.

Според съветските медии - Прилепин е признат в болница и има тежки пострадвания по двата крайници, а водачът му е умрял на място. Предполага се, че бомбата е била сложена в предната част на Audi Q7, с което се е движил той.

Взривът е избухнал по пътя край Нижни Новгород, откакто писателят се е прибирал от посещаване в Донбас. За малко той е спрял в кафене по пътя по-рано сутринта.

При детонацията джипът му се е преобърнал, а под него се е оформил кратер с диаметър 1,5 метра и 0,7 метра дълбочина, твърди Telegram-каналът Shot.

Захар Прилепин е съпредседател на националистическата партия " Справедлива Русия " и е някогашен народен представител от Думата.

През 2023 година той е подписал контракт за присъединяване във военната инвазия в Украйна през Росгвардия като доброволец.

По информация на съветската прокуратура - в автомобила се е возило и фамилията на Прилепин. От съветското Министерство на вътрешните работи обаче оповестяват, че няма други потърпевши при детонацията отвън гибелта на водача и контузиите на Прилепин. Отново по неофициални данни на Shot, писателят е оставил щерка си в локална вила, а по-късно бомбата е била задействана.

Взривът на автомобила на Прилепин се случва единствено месец след експлоадирането на бомба в кафене в Санкт Петербург, при която беше погубен военният пропагандист.

Няколко месеца по-рано беше взривена колата на, щерка на Александър Дугин, който също е измежду идеолозите на войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР