Бомбата от Долна Митрополия още по-надъхан, след като детронира световния

...
Бомбата от Долна Митрополия още по-надъхан, след като детронира световния
Коментари Харесай

Радослав Панталеев: Писна ми все да отпадам на косъм

Бомбата от Долна Митрополия още по-надъхан, откакто детронира международния първенец

Радослав Панталеев (91 кг) стана първият български медалист от международно състезание по бокс за последните 10 години. 26-годишният българин разруши към този момент някогашния първенец на планетата Ерисланди Савон (Куб) с 5:0 гласа. С триумфа Панталеев се класира за полуфиналите. Там ще се бие със златния медалист от европейските олимпийски игри в Минск Муслим Гаджимагомедов (Рус).

Специално за читателите на " България Днес " Бомбата от Долна Митрополия описа своите усещания непосредствено от Екатеринбург.

- Г-н Панталеев, по какъв начин успяхте да успехите един от най-титулуваните боксьори Ерисланди Савон?

- Нямах терзания преди срещата. И различен път съм се изправял против сходни противници. Дадох всичко от себе си. Първият рунд беше по-тежко, само че след това го смачках. Знаех, че Савон движи доста с краката и употребява предната ръка. Предишните му съперници го оставиха и не го натискаха. Когато подвигнах темпото, нещата се получиха.

- Колко рисков е идващият съперник, с който ще се биете в петък?

- Веднага започнах да мисля за идващия мач. Не съм от хората, които ще се задоволят единствено с един орден. Целта ми е да отида на финала. Ще изляза с моя жанр. Напред и крепко движение. Гледах един мач на руснака. Той главно бяга и засреща. Не сме играли до момента.

- Натрупахте много победи в Световните боксови серии. Колко значими бяха тези мачове за образуване на манталитета на победител?

- Действително помогнаха ужасно доста. Ако не бяха успехите там, несъмнено в този момент нямаше да съумея. Натрупах опит За мен беше значимо, че най-сетне влязох в медалите, тъй като постоянно оставах на косъм. Беше ми писнало. Загубих религия след толкоз доста отпадания на огромни надпревари. Но в този момент с всяка победа набирам самочувствие. Апетитът идва с яденето. Сега съм още по-надъхан да упражнявам.

- Вашият татко ви води в залата. Кога разбрахте, че боксът е вашето предопределение?

- Бях единствено на девет, когато започнах. Тренирах две години в " Спартак " (Пл) при Георги Тончев. След това в осми клас отидох в ЦСКА. Там съм към този момент към 10 години. От дребен съм разпален по бокса. Чувствах, че това е моето предопределение. Казвах си, че в случай че не съумея, все едно съм се провалил в живота.

- Редовно си помагате с Тервел Пулев за подготовката. Какво ви посъветва той?

- Също като мен и той стартира да печели медали на моята възраст. Помагам му преди значими мачове. Той на мен също. Сега бях на лагер и направихме единствено една взаимна подготовка. Дава ми потребни препоръки. Каза ми да си допускам.

- Имахте проблеми с ръката. Какво е положението сега?

- Повече от година церя травма. Направих две интервенции. Понякога не мога да упражнявам на 100%. Носът ми беше разрушен в мача със Савон, само че не е нещо съществено. Често ми се случва.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР