Bombardier`s Global 7500 е първият модел бизнес джет със спалня

...
Bombardier`s Global 7500 е първият модел бизнес джет със спалня
Коментари Харесай

Поръчките на бизнес самолети растат

Bombardier`s Global 7500 е първият модел бизнес джет със спалня кралски размер и парещ душ.

Частните самолети, които могат да летят по-бързо и да изминават по-големи дистанции, доведоха до скок на доставките на корпоративни джетове от производителите Gulfstream, Bombardier и Cessna. Иновациите, които подтикнаха продажбите, включват по-висока спестовност на гориво, по-просторни места за пътешестване и оборудвани с софтуерни джаджи кабини.

Повече доставки

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Очаква се доставките на бизнес самолети да набъбнат с 9% през тази година до към 690 и през идната да се покачат до близо 740 самолета, демонстрира изследване на Honeywell International. " Всеки път, когато имаме вълна от нови артикули на пазара, това е позитивно за всички доставки на бизнес джетове ", споделя Гаетан Хандфийлд, старши управител в аерокосмическото отделение на Honeywell, пред Bloomberg.

Увеличението на доставките идва на фона на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, която разклати световната стопанска система. Доставките на частни самолети ще паднат леко през 2021 година съгласно отчета на Honeywell, който е най-широкото изследване в бранша и дава оценка на трендовете в продажбите.

Позитивните упования са добре пристигнали за бранша, чийто годишен размер е 20 милиарда $. Той към момента не може да се приближи до най-хубавите си години преди световната рецесия от 2008-2009 година, когато доставките доближиха пика си от 1300 самолета. Корпоративните самолети заплатиха висока цена в изискванията на рецесия, откакто фирмите се концентрираха върху понижаване на разноските и използваха парите си за назад изкупуване на акции. Пазарът се увеличи през 2017 година, когато Съединени американски щати утвърдиха нови данъчни облекчения, които подтикнаха и продажбите на бизнес джетове.

Негативни резултати

Глобалните разтърсвания обаче към този момент стартират да се усещат - притежателите в Съединени американски щати и Европа употребяват по-малко своите самолети съгласно данните за политане и кацане на авиационните регулатори. А някои брокери виждат изстудяване на продажбите на самолети от предходната година.
Силният американски $ понижава интернационалното търсене, до момента в който политическото напрежение и забавянето на растежа на международната стопанска система се чака да намалят поръчките на нови самолети, счита Ролан Винсънт, съветник в американската компания Plano, която прави изследването JetNet IQ дружно с JetNet. Това ще докара до закъснение на доставките незабавно след 2021 година, счита той.

Съединените щати държат към 60% от международния пазар на бизнес авиация. Търсенето през идващото десетилетие се чака да доближи 7600 бизнес джета на стойност 248 милиарда $ съгласно отчета на Honeywell. Това е по-малко от прогнозата през предходната година за 7700 самолета на стойност 251 милиарда $. Проучването сподели, че проектите за покупки през идващите пет години са спаднали в Европа, която е изправена пред по-бавен напредък и неустановеност поради Brexit, и в Близкия изток, който е разтресен от спорове и политическо напрежение.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР