Бомба избухна в златарско ателие в Бургас. В 03. 30

...
Бомба избухна в златарско ателие в Бургас. В 03. 30
Коментари Харесай

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас. В 03. 30 часа сутринта в понеделник, самоделката гръмнала и изпочупила стъклата му, вреди са нанесени и на прилежащото помещение- „Пицария Венеция“.

Ателието се намира на ул. „Фердинандова“ № 38, на пъпа на Бургас. Фирмата е „Стеди Смарагд“- на потомствени златари татко и наследник.
 %d0%b7%d0%bb-2  %d0%b7%d0%bb  %d0%b7%d0%bb3  image-0-02-04-af4dfbfea39ffe6ecbdca815323f0ca5e9cf896060453c21ae834411c73b8824-v
„Страхувам се за живота си, моя и на фамилията ми. Може да е дело на съперници, само че недоумявам. На никого не съм сторил нищо лошо“, сподели синът- Константин Проданов.
Най странното е, че от ателието не е взет нито грам злато. „Това ни навежда на мисълта, че бомбата е сложена за заплашване. Действано е извънредно непрофесионално, даже СОТ-ът не е заглъхнал. Което значи, че причинителите, които съгласно нас са повече от един, не са имали желание да обират ателието“, разкриха пред „Труд“ криминалисти.

От бомбата е потърпевш и близкия офис на компания за бързи заеми, счупено е и предното стъкло на лек автомобил, паркиран в региона.

От ОД на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че по случая са назначени разнообразни експертизи, измежду които физико-химична, биологична и други, резултатите от които ще дадат изясненост за метода на осъществяване на действието и употребяваните средства.  Иззети са записи от видеокамери, намиращи се в региона. Извършват се разпити на очевидци и живеещи наоколо жители.

Процесуално-следствените дейности на полицейските чиновници, ангажирани с случая не престават под директното управление на Окръжна прокуратура – Бургас.
Основната версия е за война в сектора, ще се ревизира кой на кави цени изкупува и продава.
В петък против събота, през нощта пък незнайни крадци проникнали в офиса на спедиторска компания и отмъкнали металната каса с над 5 000 лв. вътре.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР