Бомба избухна в центъра на град Бердянск, Запорожка област в

...
Бомба избухна в центъра на град Бердянск, Запорожка област в
Коментари Харесай

Трети ден на референдумите в ДНР и ЛНР: Бомба избухна край кметството в Бердянск

Бомба избухна в центъра на град Бердянск, Запорожка област в третия ден от началото на референдумите за присъединение към Русия, оповестени от непризнатите ДНР и ЛНР, както и от администрацията на Херсонска и Запорожска области, които са под съветски надзор, оповестиха от пресслужбата на Главното ръководство на вътрешните работи на Запорожка област, представени от РИА Новости.

По първична информация детонацията е избухнала край постройката на кметството, като е взривен автомобил. Към момента няма данни за жертви, ранени или нанесени вреди. Местните управляващи упрекнаха Службата за сигурност на Украйна за гърмежа. 

" Този и сходни терористични актове от страна на Украйна целят заплашване на жителите на Запорожка област в опит да се осуети референдумът. Опитите на Киев обаче са напразни. Ние направихме своя избор ", разясниха от администрацията в Бердянск.

От там дават обещание премия от 500 000 рубли за информация, която би довела до задържането на причинителите.

Според оповестени през днешния ден социологически данни от първия ден на референдума в Запорожието, представени от ТАСС, 93 % от гласоподавателите са дали гласа си за влизането в състава на съветската страна. 

" В първия ден от гласуването на референдума, 23 септември, са запитани 500 поданици на региона. От гласувалите на референдума и далите отговор на въпроса 93 % са за присъединение на Запорожка област към Русия, а 7 на 100 поддържат украинския статут на региона ", се споделя в известието на Кримския републикански институт за политически и социологически проучвания, който е създател на изследването.

Вчера украинските управляващи оповестиха, че съветски бойци обикалят пеша адреси в окупираните елементи на страната, в които се организират референдумите. Според Киев на хората е неразрешено да напущат някои от окупираните региони и гласоподават под опасност. Агенция Ройтерс обаче прецизира, че не може да удостовери информацията за употребена насила.

Киев назова референдумите, проведени от Русия в окупираните територии в източната и южна част на страната, " пропагандно шоу " на Кремъл. Властите заплашиха уредниците на вота с наказателно гонене за държавна измяна. Освен това приемането на съветски паспорти, изключително от чиновници на държавната администрация, е наказуемо според украинското законодателство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР