Болнците са лекували повече хора с клиничната картина на короноварус

...
Болнците са лекували повече хора с клиничната картина на короноварус
Коментари Харесай

Болниците са лекували повече хора с картина на Covid-19, но с отрицателни PCR тестове

Болнците са лекували повече хора с клиничната картина на короноварус от тези в формалната статистика. Техните признаци са били идентични на пациентите с ковид, само че PCR тестванията им са били негативни, по тази причина те не попадат в публично съобщаваните случаи. За това съобщипърво шефът на Инфекциозна болница проф. Татяна Червенякова, а през днешния ден същата информация изнесе и шефът на “Пирогов “ проф. Асен Балтов. Това са две от няколко столични лечебни заведения наред с ВМА и Александровска, изнесли главната тежест в лекуването на пациентите с ковид. Макар да са най-надеждният диагностичен способ, PCR тестванията също могат да не уловят Covid инфекцията.

Балтов заяви в понеделник пред Българска национална телевизия, че " Пирогов " изписва последните двама заболели от ковид. С това завършва лекуването на общо 156 лежащо заболели в лечебното заведение, от които 36 са били в реанимация.

45 души, главно личен състав на " Пирогов " са се лекували вкъщи, само че са били проследявани от лечебното заведение. Повечето от тях към този момент са на работа. Все още има 15 души, които са под карантина. Болницата последователно стартира да се отваря, като от през днешния ден ще бъдат възобновени всички отделения. Предстоят и поправки на клиники.

През тези над 80 дни в " Пирогов " са минали и още 237 пациенти с двустранни бронхопневмонии, които са дали негативен тест за ковид, само че тяхната клинична картина е била идентична. Ние не ги пишем Covid само че действително са си и положението на всички пациенти ще се наблюдава с контролни прегледи и с спомагателни скенери след първия и третия месец, изясни Балтов.

Подобен опит за по-голям пациенти с клинична картина на ковид предходната седмица показа и директорката на Инфекциозна болница проф. Татяна Червенякова. Тя заяви пред бТВ, че над 130 души с Covid-19 са лекувани в столичната Инфекциозна болница, само че от тях 40 са били с позитивна PCR реакция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР