Болногледачки в Дома за хора с деменция в Пловдив удряли

...
Болногледачки в Дома за хора с деменция в Пловдив удряли
Коментари Харесай

Шокиращо: Болногледачки в Дома за хора с деменция в Пловдив удряли старците, за да си вземат поука

Болногледачки в Дома за хора с деменция в Пловдив удряли старците, с цел да си вземат поука. Едната служителка не може да счита, а другата срича и не знаят какво е деменция. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия проверяващият публицист Вероника Димитрова.

„ Всички проверяват - полиция и прокуратура. Разпитват се очевидци, чиновници, безусловно всички. Надявам се да има резултат, тъй като животът на възрастните хора в дома е в заплаха. Дори не им дават храна и вода, не ги къпят”, сподели репортерът на Нова телевизия.

„ Не е такова държанието на всички чиновници, само че това, което чух от настоящи болногледачи, 6 от тях се държат по този безчовечен безсрамен метод. Общо те може би са 14. Най-лошото е, че доста постоянно през нощта е имало по един болногледач на промяна и ние не знаем какво се е случвало. Там няма камери”, съобщи Вероника Димитрова.

„ В постройката, на другите етажи, има хора с психологични болести, за които се грижат други хора. 30 души живеят там. Болните могат да бъдат посещавани от родственици всеки ден. Това, което се демонстрира пред тях, е спектакъл “, добави тя.

„ Близките на болните хора не подозират защо става въпрос. Отиват и виждат едно положително отношение. Пред нас се разигра същият спектакъл, а безусловно е призрачен сън, филм на ужасите”, споделя проверяващата журналистка.

„ С наслаждение бих посочила всички записи, с цел да се придобие ясна визия какво се случва. За мен главният проблем е, че въпросните болногледачки са ниско образовани “, добави тя.

„ Те нямат никаква визия какво е деменция, щом преценят, че като ударят някого, той ще си вземе поука. Интересно е, че оперативка, която е записана, е била във връзка интриги. Жестокостта и цялото нечовешко отношение не вършат усещане на шефката, която се опита безочливо да излъже. След като разбра, че имаме записи, към този момент реакцията беше друга”, сподели още Вероника Димитрова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР